Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων παραμένει όπως ήταν

Πρέπει  να  ζητήσουμε  ένα  μεγάλο  συγγνώμη  από  τους  συναδέλφους  μας  για  την  αναστάτωση  που  δημιουργήθηκε  εξ  αιτίας  της  ασάφειας με  την  εφαρμογή  των  μέτρων  που  ανακοινώθηκαν χθές  από την κυβέρνηση.

Με  βάση  το  νέο  ΦΕΚ  843 Β  και  την  Υπουργική  Απόφαση  Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021  που  ορίζει τα  νέα  μέτρα  για  την  περίοδο  από  την  Πέμπτη,  4  Μαρτίου  μέχρι  και  την  Τρίτη, 16  Μαρτίου, περιλαμβάνοντας  και  την  Καθαρή  Δευτέρα , και  η  οποία  μας  κοινοποιήθηκε  μόλις  σήμερα  το  πρωί

Το  ωράριο  λειτουργίας  των  καταστημάτων  παραμένει  όπως  ήταν.

΄΄Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021

 Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, ως εξής:

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες)

Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις κόκκινες περιοχές, από τις 07.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις.

  Το ίδιο ωράριο (07.00 έως 20.30) ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

 Περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθυκόκκινες)

Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων, το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07.00 έως τις 18.30. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου από Δευτέρα έως Παρασκευή, το ωράριο ορίζεται από τις 07.00 έως τις 20.30.

 Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης ξεκινάει από σήμερα, με την εξαίρεση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την οποία η ισχύς της αρχίζει από το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.΄΄

 Με  εκτίμηση

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο   ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Ι.  ΠΑΝΤΑΖΗΣ                                                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΤΣΑΔΗΛΑΣ

 

shares