Καστοριά: 98,41% συμμετοχή των σχολείων μέχρι τώρα στην Απεργία-Αποχή

Οι εκπαιδευτικοί κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία στα σχολεία με ανύπαρκτη στήριξη από το Υπουργείο σηκώνουν το βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών και απαιτούν σεβασμό στον καθημερινό τους αγώνα!

Η απάντηση του κλάδου είναι δυναμική και ηχηρή!

Οι εκπαιδευτικοί γυρίζουν την πλάτη στον αυταρχισμό, την απαξίωση και τις μεθοδεύσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης. Συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή, που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, τα 30 από τα 30 Δημοτικά Σχολεία και τα 32 από τα 33 Νηπιαγωγεία του Νομού Καστοριάς (ποσοστό αποχής σχολείων 98,41%), όπου η απόφαση ήταν ομόφωνη στην πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

(Υπάρχει και 1 Νηπιαγωγείο, το οποίο δεν έχει αποφασίσει ακόμα, λόγω της παράτασης που δόθηκε έως 19 Μαρτίου. Ωστόσο, δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση να συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή.)

Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Προτάσσουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Βόλτση Αγγελική                                                     Κώστα Θάλεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

shares