Κόσμος

Η Ιταλία μπλοκάρει 250.000 φιάλες του εμβολίου της AstraZeneca που προορίζονταν για την Αυστραλία

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν την εξαγωγή 250.000 φιαλιδίων εμβολίου κατά του κορονοϊού, της εταιρίας AstraZeneca, τα οποία προορίζονταν για Αυστραλία. Οι συγκεκριμένες δόσεις εμβολίου τοποθετήθηκαν μέσα στα φιαλίδια από ιταλική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στο Ανάνι, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, χωρίς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράσει αντίρρηση, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος. Η πρωτοβουλία θεωρείται νόμιμη, βάσει της απόφασης της Κομισιόν για Μηχανισμό Ελέγχου των Εξαγωγών, η οποία ελήφθη στις 30 Ιανουαρίου.

Οι δόσεις εμβολίου που κατασχέθηκαν πρόκειται να αναδιανεμηθούν στις χώρες μέλη της Ένωσης και είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος της Ε.Ε., κάνει χρήση του συγκριμένου ελέγχου των εξαγωγών.

Την Πέμπτη στην Ιταλία καταγράφηκαν 22.865 νέα κρούσματα, 339 οι θάνατοι. Μεγάλη αύξηση των μολύνσεων στην Λομβαρδία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 22.865 νέα κρούσματα κορονοϊού και 339 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 339.635 διαγνωστικά τεστ, το 6,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Οι ασθενείς με covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας ήταν την Πέμπτη 64 περισσότεροι από την Τετάρτη, και 394 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.Μέχρι τώρα στην Ιταλία η πρώτη και η δεύτερη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε σε 1.517.624 πολίτες, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 4.841.993 εμβολιασμοί.

Σε ότι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρισκόταν και την Πέμπτη η Λομβαρδία, με 5.174 μολύνσεις. Ένας αριθμός ο οποίος θεωρείται πολύ υψηλός και είχε καταγραφεί, την τελευταία φορά, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου.

Παράλληλα, μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι μολύνσεις και στην Περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Τα ημερήσια κρούσματα είναι 2.167 και το ποσοστό των θετικών διαγνωστικών τεστ άγγιξε το 12%.

ΑΠΕ

Back to top button