ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Η Καστοριανή ποδοσφαιρίστρια που τιμά το όνομα της Ελλάδος στη Μπουντεσλίγκα

Σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ σε δυο πολύ μεγάλες Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες, που τιμούν το όνομα της Ελλάδος, στη Γερμανική Μπουντεσλίγκα. Την επιθετικό Ελένη Μάρκου και την αμυντικό Ειρήνη Ιωαννίδου. Και οι δυο κοπέλες αγωνίζονται στην ιστορική ομάδα της SGS Essen.

Η Ελένη Mάρκου, γεννήθηκε το 1995, στην Καστοριά. Είναι διεθνής με την Εθνική μας, απ το 2014, ενώ έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, και τον Απόλλωνα Λεμεσού (Apollon Ladies FC). Το 2016, τιμήθηκε ως η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια όλων των Κολλεγίων της Αμερικής (τεράστια διάκριση ανάμεσα σε αμέτρητες κοπέλες). Η Ελένη βρέθηκε στις ΗΠΑ με υποτροφία για 6 μήνες, και οδήγησε την ομάδα της στα τελικά της Φλόριντα, κάτι που φάνταζε απίθανο. Ο πατέρας της Μάρκου, υπήρξε παίκτης της Καστοριάς, όταν η ομάδα κατεκτησε το Κύπελλο Ελλάδος (1980), και απ τις τρεις κόρες του, αυτή ακολούθησε το δρόμο του. Στη φωτό την βλέπετε με το νούμερο 10, να αγωνίζεται με τα χρώματα της SGS Essen.

Η Ειρήνη Ιωαννίδου (κάτω) γεννήθηκε το 1991, στο Έσσεν, της Γερμανίας, και έχει Ελληνογερμανική υπηκοότητα (Irini Ioannidis). Πρωτόπαιξε μπαλα, σε ηλικία 15 χρονών, στην ομαδα της Duisburg, όπου αγωνιζόταν ως μέσος. Απ το 2010, βρίσκεται στην SGS Essen, όπου αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας, και ειναι αριστεροπόδαρη. Στη φωτό, μέση δεξιά, την βλέπετε με το νούμερο 11. Η γυναικεία ομαδα της SGS Essen (κάτω δεξιά), εδρεύει στην πόλη του Essen ( δυτική Γερμανία), και ιδρύθηκε στις 1/6/2000. Απ το 2012, αγωνίζεται στο νέο στάδιο-κόσμημα της πόλης, χωρητικότητας 20650 θεατών.

Tony Fragkopoulos

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΕΛΛΑΔΑ)

Back to top button