Ελλάδα

Με το τραγούδι «Last Dance» η Ελλάδα στη Eurovision 2021

Το τραγούδι «Last Dance» με τη Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα, την Τετάρτη (10/03), το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2021 και ονομάζεται «Last Dance» με ερμηνεύτρια τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη).

Συγκεκριμένα, το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Last Dance» παρουσιάστηκε μέσα από το ERTFLIX, δηλαδή την υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ, έχει σκηνοθετηθεί από τον Κωνσταντίνο Καρύδα και το κομμάτι είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου και Arcade, σε στίχους της Sharon Vaughn, ενώ την καλλιτεχνική εμφάνιση υπογράφει ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Καρύδας στις 22 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το βίντεο κλιπ του «Last Dance» έχει γυριστεί με τη μέθοδο του green screen και έχει πολλά εφέ, ενώ δεν λείπουν και τα εξωτερικά γυρίσματα, όπως στον Ιππικό Όμιλο Αθηνών και στο ξενοδοχείο «Hilton».

Η ιστορία του βίντεο κλιπ του «Last Dance»

Τo βίντεο κλιπ του «Last Dance» επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο, δηλαδή α σχολιάσει με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι ακόμα και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα με έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού που είναι η φράση «κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή», γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμα και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

Ακόμα, έχει επισημανθεί πως το βίντεο κλιπ δεν έχει άμεση σύνδεση με τη σκηνική εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision 2021, η οποία θα γίνει στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ από τις 18 έως τις 22 Μαΐου με τη συμμετοχή 40 χωρών.

sputniknews.gr

Back to top button