Διαδικτυακή θεατρική παράσταση: Ο Νικ Κέιβ δανείζει τη φωνή του στο «Δάσος»

Ο Νικ Κέιβ συμμετέχει στο καστ διαδικτυακής θεατρικής παραγωγής με τίτλο «Dream» που βασίζεται στο Όνειρο Θερινής Νυκτός (A Midsummer Night’s Dream) του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

«Ο Νικ Κέιβ θα δανείσει τη φωνή του στη “Φωνή του Δάσους”, έναν παράξενο και μυστηριώδη χαρακτήρα που συνοδεύει το κοινό, καθώς εξερευνά τα ποτάμια, τα λουλούδια και τα δέντρα ενός εικονικού δάσους την εποχή του καλοκαιριού» σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το έργο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Royal Shakespeare Company, το Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ, την καλλιτεχνική κολλετίβα Marshmallow Laser Feast και την Ορχήστρα Philharmonia και θα προβάλλεται 12-20 Μαρτίου στον ιστότοπο του «Dream».

«Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του “Dream” και είμαστε ενθουσιασμένοι που η φωνή του Νικ Κέιβ θα συνδυαστεί με το ζωντανό, δυναμικό σάουντρακ του Γέσπερ Νορντίν και του Έσα-Πέκα Σάλονεν» δήλωσε η Τζέιν Μπις, διευθύντρια μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ.

«Με τη μυστικιστική φωνή του και τους σκοτεινούς φωνητικούς τόνους, ο Κέιβ είναι η τέλεια επιλογή να αντιπροσωπεύσει το δάσος βοηθώντας το κοινό να διασχίσει την υπερφυσική γη του Dream» πρόσθεσε.

Η παράσταση διάρκειας 50 λεπτών, που συνδυάζει θέατρο, μουσική και τεχνολογία motion capture (καταγραφής κίνησης) μαγνητοσκοπήθηκε την περίοδο του lockdown.

Οι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν μαζί με τα avatar τους (αναπαραστάσεις τους σε εικονικό περιβάλλον) και οι θεατές θα μπορούν να αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο. Το έργο αρχικά προοριζόταν να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2020.

ΑΠΕ

shares