Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ικανοποιημένη η Μαρία Νάτσιου με το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τις σχέσεις γονέων και τέκνων

Στη νέα εποχή που σηματοδοτεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των όποιων διαφορών μεταξύ των γονέων, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα προς σύσταση εξειδικευμένα οικογενειακά δικαστήρια
Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, ψηφιακή συνάντηση εργασίας των μελών της Πολιτικής Επιτροπής με προσκεκλημένους τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα.
Ως Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο των νέων σχέσεων γονέων και τέκνων που φαίνεται να διαμορφώνονται με το προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παρακολουθώ στενά την επί σειρά μηνών επίπονη και επίμονη προσπάθεια της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να αναμορφωθεί το πλαίσιο του νέου οικογενειακού δικαίου στην Ελλάδα. Νιώθω ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και έχω την πεποίθηση πως το σχέδιο νόμου θα συμβάλει ουσιαστικά στην διατήρηση και ενίσχυση της σχέσης και με τους δυο γονείς, βασικό κριτήριο για μια ισορροπημένη ανάπτυξη και αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών.
Οι δυσκολίες ενός διαζυγίου ή της διάστασης των συζύγων δημιουργούν, συχνά, συγκεκριμένα προβλήματα στα παιδιά. Προβλήματα που μπορεί να είναι οικονομικής ή ψυχολογικής φύσης, με βασικότερο το αίσθημα μοναξιάς και ανασφάλειας των παιδιών που συχνά φοβούνται ότι θα χάσουν για πάντα τον γονέα που φεύγει.
Στη νέα εποχή που σηματοδοτεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των όποιων διαφορών μεταξύ των γονέων, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα προς σύσταση εξειδικευμένα οικογενειακά δικαστήρια, τα οποία θα εξασφαλίζουν και διασφαλίζουν την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας και τον έλεγχο τήρησης και συνέπειας των αποφάσεών τους, πάντα και μόνο προς όφελος των παιδιών.

Back to top button