Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Π. Κώττας: Τα κακά μαντάτα δε σταματούν για την Περιφέρεια μας και τα χτυπήματα είναι απανωτά!

Οι τοπικοί εκπρόσωποι της παραμένουν για μία ακόμη φορά απλοί παρατηρητές “βλέποντας τη Ρώμη να καίγεται”
Μετά τη βίαιη και ξαφνική απολιγνιτοποίηση που αποφάσισε προσωπικά ο πρωθυπουργός, ερήμην των τοπικών κοινωνιών αλλά και εις βάρος της εθνικής ασφάλειας σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή ενέργειας, τώρα βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις λιγνιτικές περιοχές και τις τηλεθερμάνσεις τους.
Για την Καστοριά η ζημιά είναι διπλή και ως προς την καθυστέρηση, τουλάχιστον κατά δύο χρόνια της κατασκευής των δικτύων φα, αλλά και ως προς τους σχεδιασμούς για επέκταση των δικτύων και σε άλλες περιοχές του Νομού μας (Μεσοποταμία, Πορειά, Χιλιοδενδρο, Δισπηλιό, Μαυροχώρι, Κορησό κλπ).
Η τελευταία απόφαση για τη μη χρηματοδότηση έργων φυσικού αερίου από το ταμείο ανάκαμψης (θεωρώντας το ως μη πράσινο καύσιμο, άραγε γιατί φεύγουμε απ’ τον λιγνίτη;), βάζει ταφόπλακα σε όσα τουλάχιστον σχεδιάζαμε εμείς ως Περιφερειακή αρχή Καρυπίδη και καταδικάζει την περιοχή μας σε μόνιμη ενεργειακή φτώχεια.
Ο λαλίστατος κατά τα άλλα διορισμένος CEO της ΔΕΔΑ που ήρθε τις προάλλες να μας κουνήσει το δάχτυλο και να διδάξει ‘αριστεία” απ’ ότι φαίνεται θα αρκεστεί, αν τελικά το καταφέρει κι αυτό, να κατασκευάσει με όλες αυτές τις καθυστερήσεις τα δίκτυα που η προηγούμενη κυβέρνηση και η διοίκηση Καρυπίδη προώθησαν.
Η κυβέρνηση των “αρίστων” αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, πως το μόνο που τους απασχολεί είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Οι δε τοπικοί εκπρόσωποι της παραμένουν για μία ακόμη φορά απλοί παρατηρητές “βλέποντας τη Ρώμη να καίγεται”.

«Κόπηκε» από το Ταμείο Ανάκαμψης η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτ. Μακεδονία

Back to top button