ΚαστοριάΚοζάνη

Γκρίζες Ζώνες: Περιφέρεια δύο… διοδίων!

 

Αν κάποιος που ταξιδεύει από Καστοριά για Θεσσαλονίκη θα πληρώσει 0,60 λεπτά περισσότερο. Αν ταξιδεύει από Κοζάνη για Θεσσαλονίκη θα πληρώσει 0,90 λεπτά λιγότερα!

Μπορεί να πέρασε στα “ψιλά” των τοπικών ΜΜΕ ή και να αποσιωπήθηκε τελείως, όμως η λειτουργία των διοδίων τελευταία στην περιοχή της Σιάτιστας, αποτελεί μία ακόμα διαχωριστική γραμμή για την Καστοριά και τα Γρεβενά, από την υπόλοιπη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Που οδηγεί ακόμα περισσότερο – ειδικά την Καστοριά – στην περιθωριοποίηση και την τουριστική απομόνωση από την υπόλοιπη ενδοχώρα.

Μπορεί να μην γίνεται αμέσως αντιληπτό με την πρώτη ματιά, όμως το αντίτιμο των διοδίων της Σιάτιστας – που είναι 1,50 ευρώ – αφαιρείται από το αντίτιμο των διοδίων του Πολυμύλου, το οποίο από τα 2,40 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα, κατέβηκε επίσης στο 1,50 ευρώ.

Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι κάποιος που ταξιδεύει από Καστοριά για Θεσσαλονίκη θα πληρώσει 0,60 λεπτά περισσότερα απ΄ ό,τι πλήρωνε μέχρι σήμερα (συν 1,50 ευρώ στα διόδια των Μαλγάρων)
Ενώ κάποιος που ταξιδεύει από Κοζάνη για Θεσσαλονίκη θα πληρώσει 0,90 λεπτά λιγότερα!

Αν αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τους τοπικούς άρχοντες, που κινούνται με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για τον μέσο επισκέπτη, είναι ένα ακόμα αντικίνητρο  να επισκεφθεί την Καστοριά και να επιλέξει την Φλώρινα ή την Κοζάνη.

Από τις ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ της εφημερίδας ΚΑΣΤΡΟΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

kastorianiestia.gr

 

 

 

Back to top button