Καστοριά

Τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά (του Μάκη Λαγγιώτη)

Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη συναίνεσης. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ κρίσιμη χρονιά.
Η κοινωνία είναι “σκασμένη “και η οικονομία μοιάζει με πολυτραυματία.
Αφού ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο, καταστήματα, εστίαση και σιγά-σιγά ο τουρισμός,θα έρθει το πολύ δύσκολο Φθινόπωρο.Εκεί θα φανεί τι μπορούνε πραγματικά να καταφέρουνε όλοι οι κλάδοι χωρίς βοήθεια
Τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Θα παλεύουν όλοι χωρίς πλέον τα 32 δις ευρώ κρατικές ενισχύσεις ,που έχουν στηρίξει αποτελεσματικά το τελευταίο χρόνο , σχεδόν όλο τον οικονομικό ιστό.
Θα υπάρχει μικρή δυνατότητα για πληρωμή μισθών σε όσους δεν εργάζονται κανονικά,επιδόματα αναστολών, ανεργίας, περικοπές ενοικίων, επιστρεπτέες προκαταβολές ,Τεπιχ και κάθε άλλη μορφή ενίσχυσης ή μετατόπισης υποχρεώσεων.
Η κατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη ,ίσως καταφέρουμε, με συλλογική προσπάθεια ,να μη βιάσουμε γενικευμένη κατάρρευση.
Δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικά παιχνίδια.
Πρέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση με σκυμμένο το κεφάλι, με σεμνότητα και προβληματισμό να δούνε το αύριο της κοινωνίας, που συνδέεται και με το δικό τους μέλλον.
Φυσικά είναι απαράδεκτο να έχουμε εκατοντάδες παράνομες πορείες ,συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για κάθε σημαντικό ή “απίθανο” θέμα.
Δεν είναι η στιγμή να “τιμήσουμε” κανένα δολοφόνο Κουφοντίνα, και να διαμαρτυρηθούμε για ό,τι ενδιαφέρει την κάθε μειοψηφία, από την αστυνομία και τη κατάργηση του άβατου των πανεπιστημίων, μέχρι την επένδυση της “Ελληνικός χρυσός” και τα αιολικά πάρκα.
Δεν είναι επίσης η στιγμή να επιβληθούν μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια που δημιουργούνε τριβές.Μπορεί να γίνει αργότερα.
Τους επόμενους 12 μήνες πρέπει σε προτεραιότητα να μπούνε οι πολίτες.Πως θα περάσουμε με τις λιγότερες απώλειες τη φουρτούνα.
Η σημερινή ατζέντα της επικαιρότητας (πλην Κοροναίού) είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη απαράδεκτη και εκτός πραγματικότητας.
Συναίνεση και αλληλεγγύη από όλους άμεσα .
Συστράτευση και προετοιμασία.
Τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά.

Back to top button