Καστοριά

Γλυκερία Μπαρτζώκα: Ένας χρόνος μετά…

Μαζεύουμε τα κομμάτια μας καθημερινά, συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε με ακμαίο ηθικό

Για όλα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά…
18 Μαρτίου 2018 έτρεξα και τερμάτισα τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο, ο Αγώνας που άνοιξε το όνειρο του Μαραθωνίου….
18 Μαρτίου 2020 η πρώτη μέρα που βρέθηκα αντιμέτωπη με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στην κλινική που εργάζομαι εδώ και 14 χρόνια… Ένα χρόνο μετά και καταλαβαίνεις ότι όταν σου στερούν επιλογές τις εκτιμάς περισσότερο. Αναθεωρήσαμε τις αξίες μας, τους σκοπούς και τις προτεραιότητες μας. Προσγειωθήκαμε στην ταπεινότητα μας, εκεί από όπου ξεκινήσαμε.
Τα πάντα άλλαξαν και στον αθλητικό τομέα λόγο των προληπτικών μέτρων που πήρε η πολιτεία για την πρόληψη της μετάδοσης του covid-19. Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας. Αν μεταφέρουμε τον covid που ίσως εμάς δεν μας επηρεάσει, σε κάποιον φίλο μας όμως μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός. Κάθε δράση της καθημερινότητας έχει αλλάξει και όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Όποιος συνεχίζει την άθληση συμμορφώνεται με τα μέτρα και τις αποφάσεις της πολιτείας καθώς οι γεροί οργανισμοί κατά κανόνα είναι πιο ανθεκτικοί σε θέματα ασθενειών.
Μια ρεαλιστική ανατύπωση της κατάστασης που βιώνουμε εμείς οι μάχιμοι της πρώτης γραμμής του ΣΩΤΗΡΙΑ είναι ότι ακατάπαυστα, αθόρυβα και αποτελεσματικά μετατραπήκαμε σε covid με πολλές δυσκολίες αλλά ακάθεκτοι.
Οι υγειονομικοί έχουμε αναστολή αδειών επί μήνες. Μαζεύουμε τα κομμάτια μας καθημερινά, συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε με ακμαίο ηθικό. Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας πιστά τα πρωτόκολλα. Παλεύουμε για την δημόσια υγεία για το καλό όλων! Κάποιο διάστημα, άγνωστο ακόμα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό που έχουμε ήδη μάθει.
Ο ιός Δεν κάνει διακρίσεις. Αντέξετε να φοράτε μάσκα, με ορθή εφαρμογή σε μύτη – στόμα, να προστατεύεται τα μάτια σας και να πλένετε τα χέρια σας για να αντέξουμε και εμείς. Κυρίως για να αντέξουμε όλοι μαζί. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη.
Εύχομαι να τα καταφέρουμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, χάρη στην υπομονή και την υπευθυνότητα όλων μας.

 

 

Back to top button