Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζει από ψηλά το δυστύχημα έξω από τη Βουλή

Βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή12/3 έξω από την Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου .
Στο οπτικό υλικό φαίνονται πολύ καθαρά και χωρίς αστερίσκους, από ψηλά, οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε αριστερά για να μπει στην αυλή της Βουλής.


Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής με κατεύθυνση προς Χίλτον. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε τροχονόμος να διακόψει την κυκλοφορία αλλά ούτε και ο οδηγός του οχήματος έκανε σήμα για να προσέλθει τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων.
Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο άτυχος νεαρός που κινούνταν δίπλα του δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την κίνηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το πίσω μέρος του.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο. Ο οδηγός του οχήματος αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, μη έχοντας ωστόσο παραβιάσει κόκκινο, ο 23χρονος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος/ΕΡΤ

Back to top button