Καστοριά

Η απογοητευμένη σημερινή νεολαία (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Λόγω επαγγέλματος έχω μια ευαισθησία στην νεολαία. Τώρα τελευταία διαβάζω συνεντεύξεις που προσεγγίζουν την απογοητευμένη σημερινή νεολαία. Το θέμα είναι πολύπλοκο, με πολλές προσεγγίσεις . Πολλές υποδαυλίζουν άλλες όχι.
Ο γνωστός Μαραντζίδης έφτασε να συγκρίνει την σημερινή γενιά με την γενιά του Πολυτεχνείου.Σιγά την συσχέτιση !! Οι νέοι έχουν πολλά προβλήματα , έχουν περιοριστεί, έχουν χάσει πολλά. Αυτό δεν έγινε όμως μόνο στην Ελλάδα.
Η γενιά του Πολυτεχνείου έψαχνε κάποια διέξοδο και αντιστεκόταν σε κάτι που προήλθε από ανθρώπινες σκέψεις και δράσεις. Δεν είχαν όλες οι χώρες της Ευρώπης δικτατορίες. Ούτε λογοκρισία! Εμείς είχαμε.
Άρα και η ζύμωση και αντίδραση εκείνης της γενιάς είχε άλλα χαρακτηριστικά Η σημερινή κατάσταση δεν προήλθε επειδή κάποιος του κατέβηκε και επέβαλλε αυτούς τους περιορισμούς ανά τον κόσμο (γιατί παντού τα ίδια συμβαίνουν), αλλά επειδή ο ιός είναι μεταδοτικός και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Επομένως αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλοι σήμερα λίγο πολύ χάνουν και φυσικά περισσότερο οι νέοι αλλά δεν είναι γιατί κάποια κυβέρνηση,μια ομάδα ,ένας όμιλος το έχει σχεδιάσει και το εκτελεί.
Αυτό με το Μπιλλ Γκειτς και άλλους ακριβώς εκεί στόχευε.Να δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό. Εν μέρη πέτυχε Αλλά ξεφούσκωσε. Τώρα το θέμα είναι να βρεθεί ακριβώς η ιατρική αιτία για να τον πολεμήσουμε τώρα και να οπλιστούμε για το μέλλον.
Με δυο λόγια. Είναι οι νέοι είναι οι “παράπλευρες απώλειες” της υγειονομικής κρίσης.Όλες οι γενιές στα νιάτα τους είχαν προβλήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά. Π. χ. πολέμους ,Κατοχή,εμφύλιο. Τα ξεπέρασαν.
Είναι εγωιστικό να πιστεύουμε ότι εμείς σήμερα είμαστε εδώ μόνο γα τα εύκολα και δεν ανεχόμαστε καμία έκπτωση στον τρόπο ζωής.Η ζωή άλλα λέει.Το θέμα είναι να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτή η οργή να διοχετευτεί σε ενέργεια δημιουργική και όχι στο “σπάστα όλα” να εκτονωθείς.Αν ήταν λύση θα το είχαν κάνει όλοι. Δεν είναι δα και δύσκολο.
Υγ. Η φωτογραφία από τον Γράμμο. Έχει κάποια σχέση με τους νέους; Όχι αλλά είναι ωραία. Όπως και οι νέοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους επίσης!

Back to top button