Καστοριά

Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο (βίντεο)

Ξεπούλημα των «ασημικών» στους ιδιώτες – Άδεια παραγωγής για τα αιολικά στο Μπούρινο

Από το γεωπληροφοριακό χάρτη της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) προήλθε η πληροφόρηση ότι έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικού σταθμού στην ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, το Ντρισινίκο.

Την άδεια έλαβε, μετά την αίτησή της στη ΡΑΕ (Ιανουάριος 2020), η εταιρεία P.K. Energy I.K.E.

Με την ενέργεια αυτή, παραδίδεται βορά στο βωμό της κερδοφορίας των ιδιωτών, η μοναδική περιοχή Natura στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ο Μπούρινος.

Είναι παγκοίνως γνωστή η ιδιαιτερότητα κι η μοναδικότητα της περιοχής.

Οι συνέπειες από την υλοποίηση του έργου, ολέθριες καθώς θα επέλθουν μη αναστρέψιμες βλάβες στη βιοποικιλότητα,  στη μορφολογία του βουνού, στην επισκεψιμότητα, στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Διαμηνύουμε απερίφραστα  προς πάσα κατεύθυνση πως σύσσωμος ο λαός της Σιάτιστας, του Βοΐου, δεν θα επιτρέψει να συντελεστεί αυτό το έγκλημα.

Ο Μπούρινος για μας, αποτελεί άβατο για τέτοιου είδους καταστροφικές «πράσινες ενέργειες».

Καλούμε στο πλευρό μας, αρωγούς, όλους τους κατοίκους και τις συλλογικότητες των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών, τους κατοίκους όλης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κι όλους όσοι αντιμετωπίζουν ανά την επικράτεια στις περιοχές τους αντίστοιχα προβλήματα.

Η περιοχή μας έχει πληρώσει και πληρώνει βαρύ το τίμημα της μετάβασης στις Α.Π.Ε.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην άναρχη και την άνευ όρων παράδοση εθνικού πλούτου στην κερδοφορία των λίγων.

Παραθέτουμε για την πληρέστερη ενημέρωση γύρω από το σχεδιαζόμενο αιολικό και τις συνέπειες αυτού στο περιβάλλον, την παρουσίαση που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου του 2020 όταν η υπόθεση βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της αίτησης προς τη ΡΑΕ.

Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο.

Δεν ορρωδούμε προ ουδενός.

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος»

 

 

 

Back to top button