Καστοριά

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Κανένα σχολείο πρότυπο ή πειραματικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς με πρόσφατη ανακοίνωση της σχετικά με τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, έχει εκφράσει τη θέση της για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία καλώντας ταυτόχρονα τους συλλόγους διδασκόντων να μην συναινέσουν στην μετατροπή των σχολείων τους σε πειραματικά ή πρότυπα. Επιπλέον, καλούσαμε την Διευθύντρια της ΔΔΕ Καστοριάς να μην προχωρήσει σε πρόταση ένταξης κάποιου σχολείου του ΠΥΣΔΕ Καστοριάς χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, δείχνοντας έτσι έναν ακόμα τρόπο αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει την νεοφιλελεύθερη πολιτική του.

Δυστυχώς όμως, πληροφορούμαστε ότι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς προχωρά αιφνιδιαστικά στην πρόταση ένταξης του 9ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στο δίκτυο των Πειραματικών Σχολείων, παρά την διαφορετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων των εμπλεκόμενων σχολείων, χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και σε αντίθεση με τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων.

Δεν μας προκαλεί φυσικά καμία έκπληξη, αφού, τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και οι τοπικοί και περιφερειακοί εκφραστές της πολιτικής του, συνεχίζουν την μοναχική τους πορεία σε αντιδημοκρατικά μονοπάτια, παρά την συνεχή και συντριπτική αποδοκιμασία των επιλογών τους από τους συναδέλφους (93% αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων – πάνω από 85% αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων).

Καλούμε λοιπόν τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να αποσύρει την εισήγηση του για μετατροπή των συγκεκριμένων σχολείων σε πειραματικά, όπως φυσικά και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις των σωματείων.

 

 

Back to top button