Ελλάδα

Όσα είπε ο Μπάιντεν στη τηλεδιάσκεψη με τους ομογενείς (βίντεο)

Τι συζήτησαν Μπάιντεν – Μητσοτάκης

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Την εκδήλωση συντόνισε η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απευθύνεται στους ομογενείς, λέγοντας: «βλέπω την οθόνη και βλέπω πολλούς καλούς φίλους».

Ο Μαϊκ Μανάτος στο ΟΡΕΝ: Όσα είπε ο Μπάιντεν στην τηλεδιάσκεψη με τους ομογενείς

Τα νέα μηνύματα δέσμευσης για στήριξη Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τη θέρμη, με την οποία μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη με επιφανή μέλη της ελληνικής ομογένειας, μετέφερε ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μάικ Μανάτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ. Όπως αποκαλύπτει ο Μάικ Μανάτος, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι ο περιορισμός της τουρκικής επιθετικότητας στη Μεσόγειο αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τι συζήτησαν Μπάιντεν – Μητσοτάκης

Το παρασκήνιο και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού Προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού, αποκάλυψε το ΟΡΕΝ. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι ΗΠΑ θέλουν στρατηγικό ρόλο για την Ελλάδα στη Μεσόγειο. Κατά τη συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν επιβεβαιώθηκαν τα σημεία επαφής, συμφωνώντας στην κοινή πορεία Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ όπως είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι επεδίωκαν ταυτόχρονο τηλεφώνημα Μπάιντεν και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Back to top button