Ελλάδα

Σχολεία: Τα self test μπορεί να “σκοντάψουν” στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών; – Τι απάντησε ο Κοντοζαμάνης

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση η υποχρέωση του εβδομαδιαίου self test με το άνοιγμα των σχολείων να «σκοντάψει» στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, μαθητών με συνέπεια να μην συναινέσουν οι γονείς απάντησε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, έχουν εξεταστεί όλα τα νομικά θέματα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που λίγο νωρίτερα ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησης για τα αυτοδιαγνωστικά test.
Συγκεκριμένα για τα σχολεία ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι «για να σιγουρευτούμε ότι θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στους κλάδους, όπου αυτό θα είναι υποχρεωτικό.
«Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα της κοινωνίας συνοδεύεται από την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις του τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης του νέου κορονοϊού», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

enikos.gr

 

 

Back to top button