Ελληνική πίτσα με ντομάτα, φέτα, πιπεριές

Υλικά συνταγής

  • 1 ζυμαρένια βάση για πίτσα έτοιμη ή σπιτική
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • λίγο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού άνηθο
  • 3/4 του φλιτζανιού τριμμένο ανθότυρο ή μανούρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
  • 3-4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • μισή πράσινη και μισή πορτοκαλιά πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τη βασική συνταγή αν φτιάξετε δική σας και δε χρησιμοποιήσετε έτοιμη.
  2. Αλείφετε την πίτσα με ελαιόλαδο, απλώνετε τον ντοματοχυμό, στη συνέχεια το ανθότυρο ή το μανούρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ελιές, την πιπεριά και τέλος τη φέτα. Ψήνετε για 25’ – 30’ στους 180° C.

icookgreek.com

shares