ΚαστοριάΝεστόριοΠρόσωπα

Μία Καστοριανή στις “ΗΓΕΤΙΔΕΣ” της Καθημερινής

Σήμερα Κυριακή 28/3 κυκλοφορούν οι “Ηγέτιδες”, μια συλλεκτική έκδοση μαζί με την «Καθημερινή» σε συνεργασία με το «Women on Top»

Ο δρόμος για τις γυναίκες που εξελίσσονται επαγγελματικά και στοχεύουν την κορυφή είναι σπαρμένος με δυσκολίες, εμπόδια και βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις. Πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύουν την αξία τους στον εργασιακό τους χώρο. Και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αισθανθούν μια αόρατη «γυάλινη οροφή» πάνω από το κεφάλι τους. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να την σπάσουν για να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Αν κάτι ίσως κρατήσει στάσιμες και μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων κάποιες από αυτές δεν θα είναι η έλλειψη προσόντων αλλά, κυρίως, τα έμφυλα στερεότυπα και η επικρατούσα κουλτούρα.

Σ’ αυτή την έκδοση φιλοξενούνται 100 και πλέον γυναίκες με θέσεις ευθύνης σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας, που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Έχουν γίνει ηγέτιδες -καθεμιά στον τομέα της- με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπερβάσεις. Με πορεία κόντρα στο ρεύμα.

 

 

 

Back to top button