Κόσμος

Πούτιν: Η Ρωσία θα επιτύχει την ανοσία της αγέλης ως το τέλος του καλοκαιριού

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι αναμένει η Ρωσία να επιτύχει την ανοσία της αγέλης απέναντι στον κορονοϊό και να αρθούν οι περιορισμοί για την ανάσχεση της πανδημίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αν η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς και συνεχίσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο τηλεοπτική του συνέντευξη.

“Αυτή (η χαλάρωση των περιορισμών) θα πραγματοποιηθεί–και το έχουμε πει ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς–αφού αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης. Για να φτάσουμε εκεί χρειάζεται να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων. Αν η επιχείρηση εμβολιασμού συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα στο καλοκαίρι, ως το τέλος του καλοκαιριού”, είπε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1.

Ο Πούτιν, ο οποίος εμβολιάστηκε αυτή την εβδομάδα με ένα ρωσικής παρασκευής εμβόλιο, είπε ακόμη ότι οι μοναδικές παρενέργειες που είχε ήταν ένας ελαφρύς μυικός πόνος το επόμενο πρωί και ένα δυσάρεστο αίσθημα στο σημείο που εμβολιάστηκε.

Η Ρωσία έχει εγκρίνει τρία εμβόλια για εγχώρια χρήση: τα Sputnik V, EpiVacCorona και CoviVac.

“Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι άτομα με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας εμβολιάζονται και αισθάνονται καλά. Σε κάθε περίπτωση, δεν γνωρίζω κάτι για σοβαρή παρενέργεια από κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουμε εγκρίνει”, είπε.

Και τα τρία εμβόλια είναι “αποτελεσματικά, αξιόπιστα και ασφαλή”, σχολίασε.

“Είναι σχεδόν τα ίδια από πλευράς ποιότητας. Το ένα παρέχει λίγο μεγαλύτερης διάρκειας ανοσία, το άλλο λίγο μικρότερη προστασία, παρότι είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά το ένα είναι λίγο πιο ελαφρύ”, κατέληξε ο ρώσος πρόεδρος.

ΑΠΕ

Back to top button