Καστοριά

Τρίμηνο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ (φωτο)

https://www.romfea.gr/images/article-images/2021/03/romfea2/evagelismos/mnimosino/trimin_kastorias_serafeim-1.jpg

Το τρίμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ τελέσθηκε χθες, Κυριακή Β’ των Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών, εκεί που υπηρέτησε και διηκόνησε έως της εις Μητροπολίτη Καστορίας εκλογής του.

Το πρωί τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρχιμ. Αλεξίου Σάπικα και των συνεφημερίων του Πρωτ. Δημητρίου Παπανδρέου και Πρωτ. Ευαγγέλου Ζαχαρίου, στο τέλος της οποίας εψάλη το Ιερό Μνημόσυνο.

Ο π. Αλέξιος στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τον απροσδόκητο θάνατο του Καστορίας Σεραφείμ και αναφέρθηκε στο υλικό και πνευματικό έργο, που άφησε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, στην ενορία που δούλεψε, αγάπησε και έδωσε όλη τη νεανική του δύναμη.

Και συνέχισε λέγοντας πως όταν ανέλαβε ως Προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, επικοινώνησε με τον μακαριστό Μητροπολίτη, ο οποίος του είπε: «Να ξέρεις ότι αναλαμβάνεις μια ευλογημένη ενορία και με λαό που αγαπάει τον Θεό. Και κάτι ακόμα. Ο Άγιος Νικόλαος, παρά το «γήρας» του, ακούει και τρέχει και θαυματουργεί. Να είσαι βέβαιος πως θα δεις θαύματα. Ό,τι του ζητάς θα το εκπληροί. Για ό,τι τον παρακαλάς θα στο κάνει».

Αυτή την επικοινωνία είχε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ με τον Άγιο Νικόλαο. Και πρόσθεσε πως, η ενορία του Αγίου Νικολάου, του οφείλει πολλά.

Διότι αναγέννησε την ενορία. Διότι ακόμα και σήμερα, μετά από την πολυετή διακονία του στην Καστοριά, αλλά και μετά τον θάνατό του ακόμα, υπάρχουν πνευματικά του παιδιά στον Άγιο Νικόλαο, που τον αγαπούν, ζούνε στο θέλημα του γέροντά τους και έχουν την αναφορά τους στον πνευματικό του πατέρα.

Και κατέληξε λέγοντας πως ο Καστορίας Σεραφείμ, βρήκε ανοιχτή την πόρτα του παραδείσου και σαν άλλος ληστής, μπήκε για να ληστέψει τη χαρά και το φως του παραδείσου.

Θα δέεται τώρα από τη θριαμβεύουσα, πλέον, Εκκλησία, για όλους, για την Καστοριά, για τα πνευματικά του παιδιά, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την ενορία του Αγίου Νικολάου.

Ας έχουμε όλοι την ευχή του.

trimin kastorias serafeim 2trimin kastorias serafeim 2

trimin kastorias serafeim 2

 

Back to top button