Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Στην κατασκήνωση Values Education Camp “WE CARE!” επιλέχθηκε να συμμετάσχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς

Η κατασκήνωση έχει ως στόχο να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο, να προωθήσει την αξία των ξένων γλωσσών ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών, και να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες αξίες

Ένταξη δράσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”

Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της δράση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και να την εντάξει στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Η απόφαση αναφέρεται στην πρόταση που υπέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Επιτροπή για τη δράση «Η “Ελλάδα 2021” σε Διακρατική Μαθητική Κατασκήνωση – Προοπτική Συνεργασίας». Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή 6 μαθητών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκήνωση Values Education Camp  “WE CARE!” 2021 (12-18 Ιουλίου 2021).  Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και εκπαιδευτικού υλικού καλύπτονται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία της Λιθουανίας, και αναμένεται απάντηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο αίτημά μας για κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών από την Ελλάδα στη διοργανώτρια χώρα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη δράση μας και την περιοχή μας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλουμε στους σκοπούς της διοργάνωσης «Ελλάδα 2021», την προβολή της χώρας μας και της σημασίας της επετείου για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας στο εξωτερικό.

Στην κατασκήνωση οι Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούνται κυκλικά. Στη φετινή κατασκήνωση “WE CARE!” Camp 2021, μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια επιλογής, αποφασίστηκε να συμμετάσχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς. Η κατασκήνωση έχει ως στόχο να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο, να προωθήσει την αξία των ξένων γλωσσών ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών, και να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες αξίες, όπως το σεβασμό και την υπευθυνότητα, μέσα από τη ρητορική για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και την κοινωνική ένταξη των εθνικών μειονοτήτων, προσφύγων και χωρών.

Back to top button