Κόσμος

«Agatha & Poirot: Partners in Crime»: Ένα ντοκιμαντέρ για την Αγκάθα Κρίστι

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα της Αγκάθα Κρίστι και του διάσημου λογοτεχνικού χαρακτήρα της, ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ θα είναι ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Agatha & Poirot: Partners in Crime», που θα διερευνά τις προσωπικές εμπειρίες της Αγκάθα Κρίστι και θα εξετάζει πώς επηρέασαν το έργο της.

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ θα είναι και ο Ηρακλής Πουαρό και ο αντίκτυπος του χαρακτήρα του στη δημοφιλή κουλτούρα από την πρώτη του εμφάνιση στο αστυνομικό μυθιστόρημα «The Mysterious Affair at Styles» (Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς) στη συνέχεια στο «Murder on the Orient Express» (Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές) και το «Death on the Nile» (Έγκλημα στον Νείλο).

Οι θεατές θα μεταφερθούν επίσης στο σπίτι της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου με τον δισέγγονό της, παραγωγό ταινιών, Τζέιμς Πρίτσαρτ, θα μάθουν για τα ταξίδια με τρένο από την ηθοποιό Τζοάνα Πέιτζ, θα εξερευνήσουν τη δημοτικότητα του Πουαρό με τον Στίβεν Φράι και θα ενημερωθούν για την αγάπη της Κρίστι για τα πολυτελή γεύματα από τον σεφ Μάρκους Γουέρινγκ.

«Νομίζω ότι αποτελεί μαρτυρία για τη γιαγιά μου και το εξαιρετικό δημιούργημά της, τον Ηρακλή Πουαρό, τους οποίους υμνούμε μετά από 100 χρόνια, και για τους οποίους υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε» δήλωσε  σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Τζέιμς Πρίτσαρντ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Agatha Christie Limited που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των έργων της Αγκάθα Κρίστι.

AΠΕ

Back to top button