Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο παπα-Νικόλας Δημητριάδης (φωτογραφίες – βίντεο)

Απεβίωσε  ο επί σειράν ετών Ιερέας των Αμπελοκήπων παπα-Νικόλας Δημητριάδης.
        Η νεκρώσιμη ακολουθία, έγινε  στον  Ιερό Ναό Αγ.Κων/νου & Ελένης  και η κηδεία στο    Νεκροταφείο του Αη Νικόλα Αμπελοκήπων, το Σάββατο 3-4-2021  στις δύσκολες συνθήκες  της πανδημίας, που δεν επέτρεψαν τους συγχωριανούς μας να τον αποχαιρετίσουν,συνοδεύοντάς τον όπως θα του έπρεπε,στην τελευταία του κατοικία.
    Πέρα από τα λίγα λουλούδια στη σωρό του,στον Ναό Αγ Κων/νου & Ελένης,με σεβασμό στην πολύχρονη παρουσία του στο Χωριό μας ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα βήματα της Ιερωσύνης του,μέσα από κείμενα-άρθρα και αναφορές και φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Ιστολόγιο μας.
Αγιασμός των Φώτων 6.1.2009
 

Για χρόνια εκκλησιαστήκαμε και ψάλλαμε μαζί του,μας πάντρεψε,μας βάφτισε παιδιά κι εγγόνια,μας διάβασε,μας ξαναδιάβασε σε όλες τις Εκκλησιές μας,κατευόδωσε οικείους μας στις αιώνιες Μονές που τώρα θα τον περιμένουν κοντά τους στις Ουράνιες Αυλές,να τους πεί “τα δέοντα” απ’το Χωριό.

 Ένα σύντομο Βιογραφικό
 
** ΠαπαΝικόλας Δημητριάδης (Ιερέας Αμπελοκήπων 1974-σήμερα 2021).
Ο ιερατικός του Τίτλος  “Πρωτοπροσβύτερος” που του είχε απονεμηθεί τιμής ένεκεν από τον Μητροπολίτη Καστοριάς  Σεβασμ.Σεραφείμ.
       Γεννήθηκε στη Διποταμία το 1939.Χειροτονήθηκε 30 Ιουνίου 1971.
     Στους Αμπελόκηπους ήρθε το 1974 και ήταν  ιερέας του χωριού  ως το 2016 που συνταξιοδοτήθηκε αλλά παρέμενε πάντα στην Εκκλησία είτε ως Ιεροψάλτης, είτε ως Βοηθός του σημερινού μας Ιερέα παπα Γρηγόρη .
===Παπα Νικόλας Δημητριάδης: 45 Χρόνια Ιερωσύνης – 42 Ενεργός Ιερέας στο Χωριό μας- 47 μέχρι την αναχώρησή του στους Ουρανούς
      Δημητριάδης Νικόλαος: Γεννήθηκε το 1939 στην Διποταμία.
      Χειροτονήθηκε ιερέας στις  30 Ιουνίου 1971 στην  Μητρόπολη, από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Δωρόθεο σε ηλικία 32 ετών.
     Πρώτη ενορία του το χωριό Βοτάνι μέχρι το 1974 που ήρθε στο χωριό μας , τους Αμπελόκηπους, μετά τον παπα Σωτήρη Ντολόπουλο, ενώ ο παπα Γιώργης ήταν συνταξιούχος  μέχρι το 1985 ( που απεβίωσε).
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, στην γη των Αμπελοκήπων .Όλοι οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων θα τον θυμόμαστε για την συμβολή του στη Ζωή μας,στις στιγμές που αφιέρωσε για τις οικογένειές μας.στιγμές χαράς αλλά και λύπης που έχει η Ζωή (Βαφτίσεις, Γάμους, Κηδείες) και γενικότερα στην Εκκλησιαστική Ζωή του Χωριού μας, σε ποικίλες Εκδηλώσεις μας, στα 47 χρόνια της Ιερωσύνης του,ως Ιερέας αλλά και σαν συνταξιούχος  ΙεροΨάλτης – Βοηθός Ιερέα (1974-2021)
    –Συλλυπητήρια στους οικείους του,ειδικά στην Πρεσβυτέρα (Παπαδιά-κυρα Παρασκευή)-Κουράγιο……
Δείτε σειρά φωτογραφιών στο ampelokipi-kastoria.blogspot.com

Άρθρο για τον ΠαπαΝικόλα σε Εφημερίδα ΠΕΛΣΑ 2008
Δείτε σειρά φωτογραφιών στο ampelokipi-kastoria.blogspot.com

Back to top button