Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Κανονικά η λαϊκή της Τετάρτης στην Καστοριά

Κανονικά οι λαϊκές αγορές της Τετάρτης στη Δυτική Μακεδονία – Οι παραγωγοί και πωλητές δε μετέχουν στην αυριανή απεργία 

Η Ομοσπονδία μας, μετά τη γνωστοποίηση της με ημερομηνία 02-03-2021 Πρότασης Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με νηφαλιότητα, μελέτη, και προτάσεις ξεκίνησε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Επί της πρότασης σχεδίου νόμου η αντιπροσωπεία μας έλαβε δεσμεύσεις τις οποίες αναμένουμε να αποτυπωθούν στο Νομοσχέδιο που έρχεται προς διαβούλευση και συγκεκριμένα : α) τη δέσμευση του δικαιώματος των πωλητών για σύσταση μονοπρόσωπου νομικού προσώπου με τον ίδιο ΚΑΔ δραστηριοποίησης μη μεταβιβάσιμο, β) απάλειψη κάθε όρου πλειοδοσίας και οικονομικής προσφοράς θέσης, γ) καθορισμός ημερησίου τέλους καθαρά με όρους ανταποδοτικότητας, δ) υποβοήθηση και για τους επαγγελματίες, ε) άμβλυνση των τιμωρητικών διατάξεων, στ) πρότυπες Λαϊκές αγορές μόνο στις υφιστάμενες αγορές και μόνο από τους υφιστάμενους ήδη πωλητές ζ) απαλοιφή της πρόβλεψης της πρότασης νόμου ενημέρωσης της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis τουλάχιστον για τους εμπόρους η) κατάργηση της ποσόστωσης συμμετοχής στις εμποροπανηγύρεις για όσους δραστηριοποιούνται μέχρι 5 λαϊκές η) απλή ανανέωση των αδειών μας και καμία δημοπράτηση θέσης.
Επιπλέον λάβαμε τη διαβεβαίωση επανεξέτασης της υποχρέωσης φορολογικής ενημερότητας για την ανανέωση των αδειών μας καθώς και την επανεξέταση του πάγιου αιτήματός μου σύστασης Περιφερειακού Οργάνου Διοίκησης και Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών καθώς και εξαντλητικό διάλογο πάνω στα προτεινόμενα ζητήματα των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές.
Κατόπιν τούτων :
Παραμένουμε στις θέσεις μας και στα οφέλη του έντιμου διαλόγου
Καλούμε το Υπουργείο να φέρει άμεσα σήμερα στη δημοσιότητα το Νομοσχέδιο, έτσι όπως αυτό προκύπτει από τον μέχρι σήμερα διάλογο με τις δεσμεύσεις που λάβαμε.
Επιμένουμε στον εξαντλητικό διάλογο με θέσεις και προτάσεις και τώρα και καθ΄όλη τη διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης.
Καλούμε όλες ανεξαρτήτως τις Ομοσπονδίες της Χώρας άμεσα σε κοινή συνάντηση με σκοπό την προβολή, σύγκλιση και κατάθεση κοινών απόψεων εν όψει της διαβούλευσης.
Επιφυλασσόμαστε για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου φανεί ανακόλουθη με τις δεσμεύσεις που λάβαμε.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «

Back to top button