Διαμαρτυρία στην πύλη του Νοσοκομείου Καστοριάς: Πάνω από 50 ασθενείς σε λίστα αναμονής (φωτο)

Από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς έστειλαν το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας μέλη των Οργανώσεων Καστοριάς του ΚΚΕ. Η σημερινή μέρα είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι υγειονομικοί δίπλα στον αγώνα που δίνουν για τους ασθενείς τους δίνουν και τη μάχη για να μη μετατραπούν τα νοσοκομεία σε μιας νόσου. Σημείωσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες με την αναστολή των Εξωτερικών Ιατρείων, των Τακτικών Χειρουργείων ( πάνω από 50 ασθενείς είναι στη λίστα αναμονής) αλλά και τον κίνδυνο να μετατραπούν και άλλες κλινικές σε κλινικές νοσηλείας covid ασθενών.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ του ΚΚΕ αναφέρει:

Τετάρτη 7 Απρίλη

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας σήμερα δίνουμε το παρών δίπλα στους γιατρούς και  υγειονομικούς του δημόσιου συστήματος Υγείας που καθημερινά κάνουν διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες, δεν μπορούμε να κρύψουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φορούσαν σωστά τη μάσκα.

Κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη “μολυνθούν” τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε ένα απέραντο “κοβιντάδικο”, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας, με αποκορύφωμα την αναβολή των Εξωτερικών Ιατρείων και των τακτικών Χειρουργείων από προχθές στο Γ.Ν. Καστοριάς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του “κόστους – οφέλους”. Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν “φυσικό φαινόμενο”, σαν αναπόδραστη εξέλιξη. Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).
  • Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας.
  • Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ

shares