ΑθλητικάΚαστοριά

Μία ανάσα πριν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε η Ευαγγελία Αναστασιάδου

Κυριολεκτικά μία ανάσα πριν την κατάκτηση του μοναδικού εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που δίνονταν στην Ελληνική αποστολή έφτασαν τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με την Αναστασιάδου Ευαγγελία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και τη Φίτσιου Ζωή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Τα καταπληκτικά κορίτσια κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματός τους, όμως η απόφαση της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας έθετε ως παράμετρο για τη λήψη του εισητηρίου για τους Ολυμπιακούς την κατάληψη της υψηλότερης θέσης, στην περίπτωση που περισσότερα του ενός πληρώματα ήταν μέσα στις προκρινόμενες για τους Ολυμπιακούς θέσεις.

Με βάση λοιπόν την παραπάνω παράμετρο και το γεγονός ότι ο σπουδαίος αθλητής του σκιφ Ντούσκος Στέφανος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησε θριαμβευτικά την πρώτη θέση στο αγώνισμα του σκιφ ανδρών με έναν σπουδαίο αγώνα, το ένα και μοναδικό εισητήριο που είχε στη διάθεσή της η Ελληνική κωπηλατική ομάδα καταλήγει στον Ντούσκο.

Παρόλα αυτά, στα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια, μιας και από συγκυρία και μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν το μοναδικό εισητήριο για το Τόκιο όπου περνούσαν τα δύο πρώτα πληρώματα των διπλών σκιφ.

Τα κορίτσια πλέον θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στον τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαϊου στην Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου πλέον θα δώσουν τον υπερ πάντων αγώνα για αυτή τη σπουδαία διάκριση. Παρά την πικρία που μπορεί να έφερε στα κορίτσια η παρούσα συγκυρία και η απώλεια του συγκεκριμένου εισητηρίου για τους Ολυμπιακούς, η ψυχοσύνθεσή τους είναι τέτοια που το συμβάν αυτό δε θα τις καταβάλει και θα δείξουν πόσο σπουδαίο πλήρωμα είναι στη Λουκέρνη, όπου όλοι μας ευχόμαστε να είναι πιο τυχερές και να καταφέρουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν άπιαστο όνειρο.

Χίλια μπράβο σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν τις μέρες αυτές στο Βαρέζε της Ιταλίας κι ευχές για καλύτερη τύχη στον επόμενο μεγάλο αγώνα, στη Ρεγκάτα της Λουκέρνης.

Back to top button