ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάφωτορεπορτάζ

Τα χρόνια της επανεμφάνισης της καστοριανής Ιστιοπλοΐας και ο πρώτος αγώνας (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες από τον πρώτο αγώνα που διοργανώσαμε το καλοκαίρι του 1992, με τη συμμετοχή αρκετών ομίλων της Θεσσαλονίκης και 35 περίπου σκάφη τύπου optimist, ενισχύοντας την τότε δυναμική που είχε ξαναπαρουσιάσει η ιστιοπλοΐα στην πόλη μας με την ίδρυση το 1990 του Ομίλου Ναυτικών Αθλημάτων Καστοριάς (Ο.Ν.Α.Κ.) στην περιοχή της πλαζ.
Η ίδρυση του ΟΝΑΚ είχε ξεκινήσει ως ιδέα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν τρεις “γραφικοί” σερφίστες (Μιχάλης Παχής, Τάκης Δόλας κι εγώ) δεν χάναμε την ευκαιρία να “ριχνόμαστε” στη λίμνη με κάθε ευκαιρία και να απολαμβάνουμε τις χαρές που μας έδινε η δύναμη του ανέμου.
Με όσα μικρά σκάφη είχαν απομείνει από το ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς καταφέραμε και κάναμε τις πρώτες μας Ακαδημίες το 1990 διαμορφώνοντας ανάλογα την πλαζ της Καστοριάς και ξεκινώντας να συμμετέχουμε σε αγώνες ανά την Ελλάδα.
Μεγάλη χαρά για μένα να μεταφέρω ως προπονητής την αγάπη για το πανί σε μικρά παιδιά της πόλης μας για τα πρώτα πέντε χρόνια της προσπάθειας αυτής.
Εδώ και λίγα χρόνια άξιος συνεχιστής αυτής τις προσπάθειας είναι ο νεοσύστατος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καστοριάς.
Παναγιώτης Κώττας
Φωτογραφίες: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καστοριάς, Σωτήρης Τσίτσκος, Παναγιώτης Κώττας

Back to top button