ΚαστοριάΝεστόριοφωτορεπορτάζ

Γράμμουστα: Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκαν οι Δ΄ Χαιρετισμοί (σειρά φωτογραφιών)

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και στο πλαίσιο τέλεσης ακολουθιών κατά την διάρκει του χρόνου, τελέσθηκε χθες στην ακριτική Γράμμουστα, η ακολουθία του Δ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της μαρτυρικής κοινότητας.

Η ακολουθία, που τελέσθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου, παρά μόνο τον Ιερέα, τους Ιεροψάλτες και την παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Στρατού από το Φυλάκιο της Περιοχής, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης κατάνυξης και συγκίνησης. Ουσιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία που τελέσθηκε στην περιοχή για το 2021 καθώς ο βαρύς χειμώνες που επικρατεί στην περιοχή, υποχωρεί, παρότι το κρύο ήταν ακόμα ιδιαίτερα έντονο.

Κνηνοτρόφοι μάλιστα της περιοχής, παρακάλεσαν τον Ιερέα να διαβάσει την ειδική ευχή για τα ζωντανά τους, καθώς είναι ο καιρός που σιγά σιγά θα ανηφορήσουν προς τις μονάδες της Γράμμουστας, αίτημα στο οποίο ο Ιερέας ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά!

Να σημειώσουμε πως ουσιαστικά ήταν η τελευταία Στάση των Χαιρετισμών, καθώς την επόμενη Παρασκευή είναι η Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου με τον οποίο ολοκλήρωνονται οι Παρασκευές των Χαιρετισμών. Ακολουθεί η λεγόμενη «κουφή» εβδομάδα και αμέσως μετά αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα που μας οδηγεί στα Θεία Πάθη και την νικηφόρο Ανάσταση!

Περισσότερα στο ditikostipos.gr

 

 

 

Back to top button