Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο – ντοκουμέντο με τους δράστες

Νέο video στο οποίο εικονίζονται οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ έπαιξε την Κυριακή στον τηλεοπτικό αέρα.

To Mega παρουσίασε το εν λόγω ντοκουμέντο στο οποίο οι δράστες περιφέρονται με το μηχανάκι τους στην περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος.

Ο οδηγός φοράει κράνος και γενικότερα η περιγραφή συμφωνεί με την εκδοχή που έδωσε δημοσιογράφους αυτόπτυς μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας.

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα “στυγερό έγκλημα” και πως κάποιοι “ήθελαν να του κλείσουν το στόμα”.

“Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα”, δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ενώ συνέχισε: “Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε”.

Aυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, περιγράφοντας τις μεθοδευμένες κινήσεις τους.

“Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί. Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει”, τόνισε.

“Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι. Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα”, συνέχισε, ενώ στη συνέχεια, περιέγραψε το όχημα των δύο δραστών, αναφέροντας: “Ήταν ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο πεντάλεπτο”.

Το χρονικό της δολοφονίας Καραϊβάζ

Μόλις ο δημοσιογράφος επέστρεφε στην οικία του την Παρασκευή από τον τηλεοπτικό σταθμό του Star, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα του επιτέθηκαν και τον πυροβόλησαν απανωτές φορές. Το περιστατικό έγινε επί της οδού Άνιννου στον Άλιμο.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία, του Γιώργου Καραϊβάζ, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Η νεκροτομή έδειξε ότι ο εκτελεστής άδειασε το όπλο του στο σώμα του δημοσιογράφου (10 σφαίρες) πυρβολώντας τον σε διάφορα σημεία. Εν συνεχεία έδωσε και την χαριστική βολή.

Επιπλέον, τρία βίντεο με τις κινήσεις των δραστών αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία στην εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου. Μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες για να διαφύγουν έχει χαρτογραφηθεί από την ασφάλεια, η οποία αναζητεί επιπλέον βιντεοληπτικό υλικό.

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε άλλωστε το πρωί του Σαββάτου (10/04) στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή: News247

Back to top button