Έρχεται υδατοδρόμιο στην Καστοριά

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού για το 2021 και του συνθήματος της νέας προωθητικής εκστρατείας, το “All you want is Greece“, αποτελεί η είδηση για τη σύνδεση των νησιών μας με τις λίμνες της Ελλάδας, που πλέον θα αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο αεροπορικής διασύνδεσης, δημιουργώντας νέες επιλογές για τους επισκέπτες στην χώρα μας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, στόχος είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στο κόσμο.
Χαρακτηριστικά, ο Νικόλας Χαραλάμπους στην συνάντησή του με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ανάπτυξε το πλάνο της Hellenic Seaplanes, για τις συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια όλον αυτόν τον καιρό ώστε πλέον να μιλάμε για το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στο κόσμο που δημιουργείται και εξελίσσεται καθημερινά, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες αιτήσεις από παραθαλάσσιους και παραλίμνιους δήμους, λιμενικά ταμεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το δικό τους υδατοδρόμιο.
Συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε προς τις λίμνες της Ελλάδας που πλέον θα αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο αεροπορικής διασύνδεσης και οι πτήσεις από νησί σε λίμνη σύντομα θα είναι πραγματικότητα, δημιουργώντας νέες επιλογές για τους επισκέπτες στην χώρα μας.
Παράλληλα, στην Δυτική Μακεδονία ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Κασαπίδης, ανακοίνωσε στον περιφερειακό σχεδιασμό 4 νέα υδατοδρόμια σε αντίστοιχες λίμνες ενώ η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη να αναπτύξει τα υδατοδρόμια της Αττικής θα ενισχύσει ουσιαστικά το επιβατικό κοινό από και προς τον Αργοσαρωνικό καθώς και τους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς. Συνέχεια στο ecozen.gr
ΦΟΥΙΤ: Σύμφωνα με πληροφορίες του Φούιτ, τα 4 υδατοδρόμια που είναι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι για τις λίμνες Καστοριάς, Πρεσπών, Βεγορίτιδας και Πολυφύτου.
Φωτογραφία από Hellenic Seaplanes

 

shares