ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα η διαδικτυακή συνάντηση της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς με καλεσμένη τη Δώρα Λαβαζού


Η Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς έχει καλεσμένη τη Δώρα Λαβαζού, δημιουργό του iFocus.gr, ενός σάιτ για τη φωτογραφία γύρω από το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται μια μεγάλη κοινότητα από δημιουργούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, και να οργανώνονται δραστηριότητες όπως σεμινάρια και διαλέξεις. Το ένα έφερε το άλλο. Μέσα από την καθημερινή επαφή της με το iFocus.gr, η Δώρα συνειδητοποίησε ότι πολλοί φωτογράφοι αναζητούσαν ένα βήμα για να δείξουν τη δουλειά τους. Στο μεταξύ τα σεμινάρια και οι διαλέξεις, που γίνονταν σε διαφορετικό χώρο κάθε φορά, άρχισαν να αναζητούν μια σταθερή βάση.
Η iFocus είναι ένας φάρος αισιοδοξίας. Της ίδιας αισιοδοξίας, αισίως αθεράπευτης, που έκανε τη ΔΩΡΑ το 2012, όταν έχασε ξαφνικά τη δουλειά της μετά από κοντά είκοσι χρόνια θητείας ως photo editor σε μεγάλα περιοδικά, να μη χάσει και τον δρόμο της αλλά να πιάσει το νήμα της διαχρονικής της αγάπης, της φωτογραφίας, και να το ακολουθήσει.
Είπε η ίδια : «Όταν έχασα τη δουλειά μου, η διέξοδός μου ήταν να πάρω τη φωτογραφική μηχανή και να βρεθώ σε μια φωτογραφική κοινότητα μέσω μαθημάτων και σεμιναρίων. Έφερε μια ίαση στην ψυχή μου»
Σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 20.30
 us02web.zoom

 

 

 

 

Back to top button