Καστοριά

ΚΚΕ: Να πραγματοποιηθεί η ετήσια υγειονομική εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Την πραγματοποίηση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος ΠαπαναστάσηςΘανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης, προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχετικά με την ετήσια υγειονομική εξέταση και τις μετακινήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς έχει καταθέσει κατά το παρελθόν τις Ερωτήσεις 8075/08/07/2020 και 1481/05-11-2020, αφού αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη. Τα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εξακολουθούν να υφίστανται οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία. Σημειώνουμε μάλιστα ότι το 424 ΓΣΝΕ, λόγω κορονοϊού, έχει μειώσει τις εκτελούμενες ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις για το σύνολο του προσωπικού της Β. Ελλάδας σε 36 ημερησίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη δυσκολία προγραμματισμού των ραντεβού γι’ αυτή την εξέταση.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση αυτή, διότι παρά το δίκαιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, για την πραγματοποίηση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στελεχών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, τα στελέχη εξακολουθούν να μεταβαίνουν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη, για την πραγματοποίησή της.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την πραγματοποίηση της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς;
  • Τι ποσά δαπανώνται μηνιαίως και ετησίως, ανά κλάδο, για τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση των στελεχών που υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν υγειονομικές εξετάσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία εκτός τόπου διαμονής τους;».

Back to top button