ΚαστοριάΚοζάνη

Σωματείο Λαϊκών Αγορών Καστοριάς: “Ευχαριστούμε θερμά τους εμπόρους της Π.Ε. Κοζάνης που με επιμονή και πείσμα απαίτησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να παραμείνουμε κι εμείς κλειστοί”

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που μας θυμίζει στιγμές της νεώτερης ιστορίας αυτού του τόπου, στιγμές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Στο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ημερομηνία 11 Απριλίου 2021 διαβάζουμε : « Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, εμπορικούς και λοιπούς θεσμούς της Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας στην περιοχή και προκειμένου να διασφαλισθούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού στην τοπική οικονομία, ανακοινώνεται ότι, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και έως ότου επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στην εν λόγω Π.Ε., δεν θα πωλούνται τα βιομηχανικά που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ 47.82 και 47.89, στους υπαίθριους πάγκους των λαϊκών αγορών».

Κατόπιν τούτων, εμείς, οι έμποροι βιομηχανικών ειδών που δραστηριοποιούμαστε στις Λαϊκές Αγορές, μόνο τις μισές ημέρες καθ’ όλο το διάστημα των μέτρων κατά της πανδημίας, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα και υποχρεωθήκαμε πάντα με κρατική εντολή, σε αναστολή λειτουργίας από 23-3-2020 έως 11-05-2020 και από 16-10-2020 μέχρι και την περίοδο των Εορτών των Χριστουγέννων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμπολίτες μας εμπόρους της Π.Ε. Κοζάνης που με επιμονή και πείσμα, στη λογική του «ψοφάει η δικιά μας κατσίκα, να ψοφήσει και του γείτονα» απαίτησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να παραμείνουμε κι εμείς κλειστοί μέχρις ότου τους επιτραπεί να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που μας θυμίζει στιγμές της νεώτερης ιστορία αυτού του τόπου, στιγμές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κλείνοντας μας με ένα Δελτίο Τύπου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει την οργή των εμπόρων για την παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων μας και που μας αποδεικνύει ότι τη λήψη κάποιων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν την καθορίζει η επιστήμη, αλλά η πονηρή μικροπολιτική στα πλαίσια του κατευνασμού συντεχνιακών συμφερόντων. Ευχαριστούμε τέλος τους αυτοδιοικητικούς και λοιπούς θεσμικούς φορείς που συμμετείχαν στην παραπάνω σύσκεψη, κάνοντας ασκήσεις αφωνίας για το εις βάρος μας «έγκλημα». Θα σας θυμόμαστε όλους!

Εκ του σωματείου

Σωματείο Λαϊκών Αγορών Παραγωγών & Επαγγελματιών Ν.Καστοριάς ” Η Ένωση”

Back to top button