Ελλάδα

Ταξιδιωτικές εικονικές περιηγήσεις από το σπίτι μας – Αποδράσεις στην ύπαιθρο

Με ένα κλικ στο youΤube, η εταιρεία Future Need προτρέπει τους διαδικτυακούς επισκέπτες, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, να ανακαλύψουν μοναδικές περιοχές της Ελλάδας. «Τα σφαιρικά βίντεο, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, προσφέρουν δυνατές εμπειρίες. Μας επιτρέπουν να βιώνουμε μία ιστορία και να μη μένουμε απλοί θεατές», όπως αναφέρει η εταιρεία.Η Λίμνη Σκρα στο Κιλκίς, το Μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα, η Ήπειρος με τα Τζουμέρκα και ο Όλυμπος είναι μερικά από τα πρώτα «Video 360» στην πλατφόρμα του YouTube, που έχουν ανέβει και καλούν τους διαδικτυακούς επισκέπτες να ακούσουν, σε εξαιρετικό ήχο, το θρόϊσμα των φύλλων, τον ήχο του νερού στα ρυάκια και να βιώσουν μία εμπειρία, που μόνο τα «αρώματα της φύσης απουσιάζουν».

Λίμνη Σκρα
Η σμαραγδένια λίμνη με τους καταρράκτες του Σκρα βρίσκεται στον Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων από το ιστορικό χωριό του Σκρα και το Μουσείο Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδανικός χώρος για ημερήσια εκδρομή, περιήγηση στο δάσος, πικ νικ στον διαμορφωμένο χώρο, και για τους πιο θαρραλέους βουτιές με το σχοινί στα καταγάλανα νερά της λίμνης.

Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα
Το υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου.

Ήπειρος – Τζουμέρκα
Η Ήπειρος θεωρείται, διεθνώς, ιδανική περιοχή για κάθε είδους εναλλακτικό τουρισμό. Ειδικά ο Αώος θεωρείται από τα πιο όμορφα και δύσκολα ποτάμια για καγιάκ, ενώ ο Βοϊδομάτης διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και παραδοσιακά χωριά.

Όλυμπος
Το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας, σύμβολο οικουμενικό, εθνικός δρυμός αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού. Αφετηρία και στόχος χιλιάδων ορειβατών από τα πέρατα της γης που αναζητούν τα κρυμμένα μυστικά του στις νεφελοσκέπαστες και χιονισμένες κορυφές του Μύτικα (2.917 μ.) και στο Στεφάνι ή θρόνο του Δία (2.909 μ.).

 

ethnos.gr

 

Back to top button