Εξαιρετικά σπάνιο βίντεο από Άργος Ορεστικό και τον «Γύρο του Θανάτου» με μηχανές και αυτοκίνητα

Ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα σπάνιο βίντεο, που προέρχεται από το πανηγύρι του Άργους Ορεστικού και την περίφημη attraction «Ο Γύρος του Θανάτου» έρχεται στο φως από τον Σάκη Καρανικόλα.

Το βίντεο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς βλέπουμε σκηνές που κόβουν την ανάσα με τους ακροβάτες οδηγούς τόσο με τις μηχανές όσο και με τέσσερα αυτοκίνητα, να στροβιλίζονται στο περίφημο βαρέλι του «γύρου του θανάτου». Μάλιστα τα χρόνια εκείνα, πολλοί από τους θεατές, εγκατέλειπαν τον χώρο, πριν ολοκληρωθεί η επίδειξη, καθώς δεν άντεχαν από φόβο το θέαμα, αν και ποτέ δεν συνέβη το παραμικρό.

Ο «Γύρος του Θανάτου» αν και υπάρχει ακόμα και σήμερα από τον θρυλικό Βερούτη, έχει πολλά χρόνια να παρουσιαστεί στην εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού. Όμως και τις τελευταίες φορές που είχε εμφανιστεί, το θέαμα ήταν με μηχανές και μόνο ένα αυτοκίνητο διαφορετικού τύπου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στον ditikostipos.gr η συγκεκριμένη attraction είχε εμφανιστεί μία ή δύο φορές στο Άργος Ορεστικό, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την χρονολόγία, έστω και κατά προσέγγιση, εκτός από την αναφορά, ότι ήταν στην περιοχή όπου γινόταν παλιά το πανηγύρι.

Το εν λόγω βίντεο, πιθανόν να είναι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ακόμα το πανηγύρι πραγματοποιούνταν στον σημερινό χώρο του Κέντρου Υγείας και του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς οι περισσότερες μαρτυρίες μας αναφέρουν κάπου ανάμεσα στο 1985 με 1990.

Το βίντεο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ιδίως για τους νεώτερους που έχουν ακούσει πολλά για την εν λόγο attraction, αλλά δεν την έχουν ζήσει ποτέ και την γνωρίζουν μόνο από διηγήσεις ή και από κάποια πιο πρόσφατα και ελάχιστα βίντεο στο youtube αλλά ούτε εκεί υπάρχει ανάλογη άκρως εντυπωσιακή και επικίνδυνη επίδειξη!

 

www.ditikostipos.gr

shares