Καστοριά

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε το self test και γράφει τις σκέψεις του

Ήταν κάτι για το οποίο δεν περίμενα καμία αμφισβήτηση και κανένα θέμα. Σπεύδω να μην παρεξηγηθώ, στο Λύκειό μας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά και οι γονείς τους τα έκαναν όλα κανονικότατα. Πραγματικά αισθάνθηκα υπερήφανος σαν Διευθυντής για το επίπεδο των παιδιών και των οικογενειών τους.
Έλα μου που το μεσημέρι διάβασα μια είδηση. Σε σχολείο ο Διευθυντής δεν επέτρεπε στο παιδί να μπει μέσα χωρίς το έγγραφο και παρενέβη η αστυνομία και μάλιστα κάποιοι γονείς ζητούσαν από την αστυνομία να συλλάβει τον Διευθυντή!
Αναγνωρίζω, ζω, καταλαβαίνω τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί οτιδήποτε πάει να λύσει το πρόβλημα αντί να αγκαλιαστεί και να εκτελεστεί, όπως οι επιστήμονες ορίζουν, έχει πολύ λίγες ελάχιστες, αντιδράσεις.
Ακίνδυνο, γρήγορο ασφαλές το self-test. Μακάρι να συνεχιστεί η χρήση του και σε πολλούς ευαίσθητους τομείς και να αρχίσει η οικονομία να δουλεύει, οι εργαζόμενοι στην εστίαση ,οι μικρές επιχειρήσεις τα πανεπιστήμια,τα σχολεία… όλα. Με όποιον τρόπο και αν γίνεται πρέπει να δοθεί μάχη από όλους για να πετύχει αυτό το μέτρο. Εννοείται βέβαια ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί.
Έχω πιστέψει ότι υπάρχουν μερικοί που βλέπουν την επιτυχία σαν επιτυχία της κυβέρνησης. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Μας έχει στοιχίσει πολύ και θα εξακολουθεί με τα μυαλά που έχουμε να μας στοιχίζει.
Η επιτυχία μιας κοινωνίας, δεν πρέπει να καταλογίζεται από κανένα αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση. Υπάρχουν κάποιες πρωτοποριακές κινήσεις (όπως π.χ. η άυλη συνταγογράφηση) που ήταν επιτυχία της κυβέρνησης. Την σκέφτηκε, την δημιούργησε την έτρεξε.
Τα self-tests δεν τα ανακάλυψε η ίδια. Η οργάνωση της ανήκει, η προμήθεια μας ανήκει. Πληρώνονται από όλους. Δεν τα πληρώνει ο υπουργός από την τσέπη του! Ανήκουν στην επιστήμη και στις φαρμακευτικές εταιρίες. Αλλά είναι μία λύση για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Το ότι κάθισα εγώ πέντε λεπτά σήμερα να κάνω το τεστ δεν ήταν κάτι ευχάριστο αλλά ήταν αναγκαίο. Πρώτα από σεβασμό στα παιδιά, μετά στους συναδέλφους, μετά στην κοινωνία και στο κράτος που με πληρώνει.
Ελπίζω να αγκαλιαστεί το μέτρο να προλαβαίνουμε την διασπορά και να αρχίσουμε να ζούμε χωρίς τον φόβο. Οι κοινωνίες που κατακλύζονται από αντιδράσεις και τυφλό πόλεμο σε κάθε μέτρο έχουν κακό τέλος. Για θυμηθείτε μετά από επιτυχίες πόσο αντιδραστικά και επιπόλαια φερθήκαμε και τα διαλύσαμε. Να σας θυμίσω πρόσφατα την Ολυμπιάδα;

Back to top button