Κοζάνη

Ανακοίνωση της ΔΕΗ για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα  – Διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος ζητά η ΓΕΝΟΠ

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 16.04.2021, στις 12 το μεσημέρι συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο, στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου.

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Σκρέκα για το δυστύχημα

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο των δύο εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αποθείωσης στη Μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου, εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειας των δύο άτυχων εργαζομένων και σημειώνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η ΔΕΗ έχουν ζητήσει την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος στην Κοζάνη ζητά η ΓΕΝΟΠ

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν, ζητά η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην Μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι σε εταιρία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης, έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος.

Η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την ανάγκη να ενισχυθεί αυτό, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία στους χώρους εργασίας.

«Για να σταματήσει η θλιβερή στατιστική των εργατικών ατυχημάτων χρειάζεται η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων (υπουργείου Εργασίας, Ινστιτούτων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ αλλά και της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων)», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τέλος τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

 

Back to top button