Κόσμος

Κορονοϊός: Πόσο πιθανό είναι να ξανακολλήσουν οι 20άρηδες που έχουν ήδη νοσήσει – Τι δείχνει έρευνα

Πόσο πιθανό είναι να ξαναμολυνθούν από τον κορονοϊό οι νέοι 18- 20 ετών που έχουν ήδη νοσήσει; Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, περίπου το 10%, ο ένας στους δέκα των νέων αυτών των ηλικιών κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη.

Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι μια λοίμωξη Covid-19 και η κατοπινή παρουσία αντισωμάτων δεν παρέχει πλήρη φυσική ανοσία σε όλους, πράγμα που σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και σε αυτούς τους ανθρώπους για να ενισχυθεί η ανοσιακή απόκριση του οργανισμού τους, ώστε να αποτραπεί μια νέα λοίμωξη και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε άλλους.

«Καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού εντείνεται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν ξανά τον ιό και ακόμη μπορεί να τον μεταδώσουν σε άλλους. Η ανοσία δεν είναι εγγυημένη μετά από μια παρελθούσα λοίμωξη και οι εμβολιασμοί που θα παρέχουν πρόσθετη προστασία, χρειάζονται ακόμη για όσους ήδη πέρασαν Covid-19», τόνισε ο δρ Σίλφον. Οι διαγνωσμένες περιπτώσεις επαναλοίμωξης είναι σχετικά σπάνιες, αν και οι μη διαγνωσμένες -και σε μεγάλο βαθμό ασυμπτωματικές- μπορεί να είναι αρκετά περισσότερες, ιδίως λόγω της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και παραλλαγών του κορονοϊού.

ΑΠΕ

Back to top button