Αμπελόκηποι: Απόδοση τιμών στους άγνωστους ήρωες (φωτο)

Τελέσθηκε το πρωί τρισάγιο στον τάφο των  άγνωστων ηρώων στρατιωτών που αναπαύονται εδώ και 80 χρόνια στα Κοιμητήρια Αμπελοκήπων του Δήμου Άργους Ορεστικού του Νόμου Καστοριάς .
Αυτοί οι άγνωστοι ήρωες στρατιώτες έπεσαν μαχόμενοι κατά την 15 Απριλίου 1941 , Μεγάλη Τρίτη  , στο χωριό Αμπελόκηποι, κατά των Γερμανικών Ναζιστικών δυνάμεων, υπερασπιζόμενοι σε έναν άνισο αγώνα, την Ελευθερία και Εθνική κυριαρχία την πατρίδας μας.
Συμβολικά, εναπόθεσαν στον τάφο των δυο στρατιωτών , αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, οκτώ τριαντάφυλλα , ένα για κάθε δεκαετία των ογδόντα ετών από την ηρωική και με αυταπάρνηση υπεράσπιση των πάτριων εδαφών .
Το τρισάγιο τέλεσε  ο Αιδεσιμολογιώτατος Ιερέας του χωριού Πάτερ Γρηγόριος, παρουσία αντιπροσωπευτικής ομάδας πολιτών του χωριού τηρώντας τα μέτρα κατά της διάδοσης  του κορονοϊού COVID-19.
Παρέστησαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους Ορεστικού κ. Μαυραντζάς Δημήτριος , ο Πρόεδρος του χωριού κ. Ζησιάδης Ιωάννης  , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χατζή Σοφία , τοπικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και ο απόστρατος Γενικός Αρχίατρος  Συνταγμάρχης κ. Μπάγγος Χρήστος.

 

shares