Καστοριά

Καστοριά: “Σιγά τ’ αυγά – Πασχαλίτσες εν δράσει” το νέο βιβλίο της Μαρίας Μακρή

Το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Α. Μακρή “Σιγά τ’ αυγά – Πασχαλίτσες εν δράσει”, είναι μια διασκεδαστική πασχαλινή ιστορία με πολλούς ήρωες, περιπέτειες και ωραία μηνύματα

Στη Φάρμα Πλο όλα τα πτηνά, άσπρα, κανελί, κόκκινα και μαύρα, κόκορες με πολύχρωμες ουρές, κοτόπουλα, πάπιες και γαλοπούλες ετοιμάζονται για το Πάσχα, για τον μεγαλύτερο Διαγωνισμό Αυγού της χρονιάς. Για να είναι όμως καλλίγραμμο, στρουμπουλό και δυνατό το αυγό, θα πρέπει οι υποψήφιες κοτούλες να γυμναστούν και να κάνουν αυτοσυγκέντρωση.

Την ώρα που τα ζωάκια της Φάρμας σκουπίζουν, βάφουν, επιδιορθώνουν φωλιές και βάζουν αφράτο άχυρο στα σαλόνια τους, η νέα κοτούλα, η κανελί στρουμπουλή, καλοσυνάτη Λορέτα, που κάνει διαλογισμό με κίνδυνο να δεθεί κόμπος, έχει ν’ αντιμετωπίσει την εγωίστρια, δολοπλόκο Βερίτα, που κατακκόκινη από τον θυμό της και με κρατημένη ανάσα, διατάσσει, λίγο πριν σκάσει, να της βάλουν μια γερή τρικλοποδιά.

Η πασχαλίτσα Λίζα και το κουνελάκι Μπία θα καταφέρουν να καταστρέψουν τα σχέδια τής κακότροπης Βερίτας και να στεφανώσουν νικήτρια τη Λορέτα;

Συγγραφέας – Εικονογράφηση: Μαρία Α. Μακρή
Εκδόσεις Κομνηνός

Η Μαρία Α. Μακρή γεννήθηκε και ζει στην Καστοριά. Κατάγεται από το Βόιο Κοζάνης και τα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Είναι εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (T.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εξειδικεύτηκε με Διεθνή Πιστοποίηση στη Χειροπρακτική και στην Κινησιοθεραπεία & Αποκατάσταση Ατόμων με Μυοσκελετικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει διεθνείς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων, Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά και Εκγύμναση παιδιών και ενηλίκων.

 

Back to top button