ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και συλλόγων στη ΔΕΗ Καστοριάς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23/4 από σωματεία και συλλόγους του Νομού Καστοριάς.
Όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα που κατέθεσαν τα σωματεία στη διεύθυνση της ΔΕΗ, οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή έχουν αυξηθεί, την ώρα που σε καιρό πανδημίας έχει μειωθεί το λαϊκό εισόδημα, η ανεργία έχει εκτοξευτεί και οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς που έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμά τους αναφέρουν:

Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του covid-19 και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η ΔΕΗ Α.Ε. και οι άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προβαίνουν σε όλο και περισσότερες διακοπές ρεύματος σε σπίτια εργατικών και λαϊκών οικογενειών που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω της ανεργίας και της μείωσης του εισοδήματός τους. Οι διακανονισμοί που προτείνονται έχουν τέτοιους όρους που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες -και στην περιοχή μας είναι πάρα πολλοί- ή έχουν πολύ μικρό εισόδημα όσοι είναι ενταγμένοι στα μέτρα στήριξης. Μάλιστα, αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι μόνο χειρότερη θα γίνει τους επόμενους μήνες. Στην πλειοψηφία τους οι διακανονισμοί, είτε προβλέπουν λίγες και μεγάλες σε ποσό δόσεις, είτε προκαταβολές, που ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι αδύνατο να πληρωθούν, ενώ η ρύθμιση χάνεται αν ο οφειλέτης δεν μπορέσει να ανταποκριθεί ταυτόχρονα στις δόσεις και στους νέους λογαριασμούς.

Την ώρα που η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά ακριβαίνει εξαιτίας της πολυπλόκαμης στήριξης της “απελευθέρωσης της ενέργειας” που στηρίξανε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (πρόστιμα στην καύση λιγνίτη, επιδότηση στις επενδύσεις ΑΠΕ, πράσινα τέλη στα τιμολόγια, προκλητικές εκπτώσεις στους βιομήχανους κλπ.) με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσκολία των λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των αυξημένων κατά 150% τιμολογίων μέσα σε μια δεκαετία.
Διεκδικούμε από την ΔΕΗ Α.Ε., τις άλλες εταιρείες παροχής και την κυβέρνηση:
Να σταματήσουν τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στους άνεργους, σε ασθενείς, άπορους, ανάπηρους, σε φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις έως και 100 δόσεων, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή για την επανασύνδεση.
Να αφαιρούνται τα διάφορα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό του δήμου και να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση από την κυβέρνηση στους δήμους, για την κάλυψη αυτών των απωλειών.
Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, να διεκδικήσουμε τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά -30%, να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και να διεκδικήσουμε η Ενέργεια, αυτό το κοινωνικό αγαθό, να ανήκει στον λαό.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ_- ΓΟΥΝΑΣ–ΙΜΑΤΙΣΜΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΙΣΤΩΝ –ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0ΓΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ε. Λ .Μ. Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Back to top button