ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Αφιέρωμα στη χαρισματική μέσο του ΓΠΟ Καστοριάς, Μαρία Τάσιου

Αυτό που της έδωσε την ώθησή να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ήταν κυρίως το γεγονός πως ακολουθούσε τον πατέρα της πολύ συχνά στο γήπεδο και παρακολουθούσαν μαζί αγώνες. Σύμφωνα με την προσωπική εξομολόγηση στην ηλεκτρονική μας ενημερωτική σελίδα “Ματιές” στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο(28/3/20), η Μαρία Τάσιου θυμάται που ρωτούσε τον πατέρα της για την κάθε λεπτομέρεια μεχρι μια μέρα που του ζήτησε να της αγοράσει μια μπάλα ποδοσφαίρου,πράγμα το οποίο και έκανε.Κάπως έτσι ξεκίνησε η αγάπη της για το ποδόσφαιρο. Ανήκει στο ρόστερ της ομάδας της Καστοριάς εδώ και πέντε χρόνια.
Κοιτάζοντας το έμβλημα της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας,η οποία είναι νεοφώτιστη στα “μεγάλα σαλόνια” της Α’Εθνικής Γυναικών και μάχεται σθεναρά με ανυπέρβλητη προσπάθεια στο “μίνι” αυτό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε ένα γύρο,η ίδια νιώθει περηφάνια για την ομάδα της γενέτειρας της. Μία ομάδα με την οποία έχει ζήσει μοναδικές στιγμές και της έχει χαρίσει απίστευτα συναισθήματα και εμπειρίες! Επίσης,για την Μαρία συμβολίζει την απεριόριστη αγάπη και τον σεβασμό που κυριαρχεί ανάμεσα σε παίκτριες και τεχνική ηγεσία!!!
Η φυσική της θέση είναι δεξί ή αριστερό χαφ και μπορεί να ανταπεξέλθει και στις δύο πλευρές με την ίδια πολύτιμη συνεισφορά της καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Ακόμα η Μαρία Τάσιου είναι σπουδάστρια του Τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μία γυναίκα που αγωνίζεται για την ισότιμη αντιμετώπιση και τον σεβασμό από την κοινωνία,χωρίς να δέχεται κριτικές για τις προσωπικές της επιλογές που μπορεί να αφορούν το επάγγελμα ή την την ενασχόληση της σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα, είναι άξια θαυμασμού.
Μία σύγχρονη και φιλόδοξη νέα που σχεδιάζει τα προσωπικά της όνειρα,μια καθημερινή ηρωίδα δίνει αδιάκοπα τον δικό της αγώνα για να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους της ζωής της.
Τόσα και τόσα έχουν ειπωθεί ή γραφτεί κατά καιρούς για τις γυναίκες,αλλά επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο-αφιέρωμα για την χαρισματική και ευαίσθητη μέσο του ΓΠΟ Καστοριάς με την εξής φράση που αποδίδεται στον κορυφαίο ανατόμο της ανθρώπινης ψυχής  -Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι:
“Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάμουν το παν”!!!
Μία φράση που συμπυκνώνει καλύτερα,τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά,την πολύπλευρη προσφορά των γυναικών σε διάφορες ασχολίες και ως συνοδοιπόροι στη ζωή!!!
ΥΓ:ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ!!!
Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

 

Back to top button