ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά – Παρακολουθείστε όλη την ημερίδα: “Η στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας” (βίντεο)

Την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα «Η στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Η ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καστοριάς και του ΚΕΣΥ Καστοριάς. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλήτριες οι κυρίες: α) Καλλιόπη Μόσχου, Εκπαιδευτική Σύμβουλος και Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς με θέμα «Συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατά την περίοδο της πανδημίας», β) Παναγιώτα Δαμβοπούλου, Ψυχολόγος του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς με θέμα «Ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας και τρόποι διαχείρισής της από γονείς και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής», γ) Βασιλική Τρύφου, Φιλόλογος του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς με θέμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στη διάρκεια της πανδημίας», δ) Θεοδότα Λούδα, Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Καστοριάς με θέμα «Ο ρόλος του ΚΕΣΥ Δεξιότητες ζωής και σταδιοδρομίας στη μετά Covid-19 εποχή». Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θοδωρής Μαρδίρης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής Δυτικής Μακεδονίας κ. Ευγενία Νιάκα .

 

 

Back to top button