Το σχέδιο επικεντρώθηκε στη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων κτιρίων «φαντασμάτων» (Νερόμυλος, Κέντρο ενημέρωσης Γράμμου) αλλά και στο πώς ο χώρος του ρίβερ πάρτυ θα μεταμορφωθεί σε ένα λούνα παρκ αντίστοιχο με το Adventure Park στη Μαλακάσα
Παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου έχει να συνεδριάσει δια ζώσης ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης για περισσότερο από 2 μήνες, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα το στρατηγικό τουριστικό σχέδιο δράσης του δήμου αξίας 20.000 € όπως προκύπτει από την απευθείας ανάθεση του δημάρχου.
Έτυχε να παρευρίσκομαι κι εγώ ο ίδιος στην ημερίδα (άσχετα που δεν αναφέρθηκε στο επίσημο δελτίου τύπου του Δήμου) με το ενδιαφέρον μου να είναι ιδιαίτερα έντονο. Δεν μπορώ να κρύψω ότι οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές μέχρις ότου μετά λύπης διαπίστωσα ότι πρόκειται για μία υπερφορτωμένη με πληροφορίες εργασία που θύμιζε περισσότερο προπτυχιακή εργασία Α’ εξαμήνου παρά με ένα οργανωμένο τουριστικό σχέδιο ανάπτυξης.
Έγιναν αναφορές για διάφορες εναλλακτικές δράσεις τουρισμού (περιπατητικός, αγροτουρισμός, θρησκευτικός, extreme sports κ.α.) τελείως επιφανειακά χωρίς να δίνεται βαρύτητα στον τρόπο υλοποίησης τους. Αντίθετα, το σχέδιο επικεντρώθηκε στη βελτίωση των υποδομών των υφιστάμενων κτιρίων «φαντασμάτων» (Νερόμυλος, Κέντρο ενημέρωσης Γράμμου) αλλά και στο πώς ο χώρος του ρίβερ πάρτυ θα μεταμορφωθεί σε ένα λούνα παρκ αντίστοιχο με το Adventure Park στη Μαλακάσα.
Ευτυχώς, τέθηκαν αξιόλογες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους τοπικούς επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου αλλά και από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Σωματείου Αρχηγών Βουνού, οι οποίες θα πρέπει να συμπεριληφθούν υπόψη πριν την ολοκλήρωση του στρατηγικού αυτού σχεδίου. Μία κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας
Κωνσταντίνος Δημητριάδης