ΚαστοριάΠρόσωπα

Λάζαρος Καψιμάλης: “Ζούμε τη μέρα της μαρμότας”! (συνέντευξη)

Η συμμετοχή μου στο Fame Story έχει μείνει στο μυαλό μου σαν μια γλυκιά ανάμνηση

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ;
Δεδομένων των περιστάσεων και συγκεκριμένα της αδυναμίας μετακινήσεων, ναι αυτό το διάστημα βρίσκομαι στη γενέτειρα μου, την Καστορια.
ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΙΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ COVID ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΥΣΙΚΑ;
Γενικότερα έχω να πω πως ζούμε τη μέρα της Μαρμότας. Θεωρώ πως όλοι μας λίγο πολύ περνάμε τα ίδια. Σίγουρα η πανδημία με έχει περιορίσει σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε επαγγελματικό, καθώς η ελευθερίες που μου επιτρέπουν να κάνω βήματα μπροστά δεν υφίστανται στον ίδιο βαθμό με πριν. Παρόλη την ψυχολογική πίεση όμως προσπαθώ να ξεφεύγω, κάνοντας καθημερινά δραστηριότητες όπως τρέξιμο, γυμναστική, διάβασμα και φυσικά μουσική. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη θετική σκέψη συμβάλλουν στην ψυχική μου ηρεμία και ισορροπία. Σχετικά με τη μουσική, προσπαθώ να βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους για να εξασκούμαι και να δουλεύω.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ FAME STORY.ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ;
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη συμμετοχή μου στο Fame Story και έχει μείνει στο μυαλό μου σαν μια γλυκιά ανάμνηση. Παρόλα αυτά ήταν ένα μέσο από το οποίο ο κόσμος δεν έμαθε πραγματικά ποιος είναι ο Λάζαρος Καψιμάλης, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο καθαρά για reality στο οποίο παρουσιάζονταν επιλεγμένα και στοχευμένα τα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλα τα reality show. Όπως και να χει ήταν μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία από την οποία προτιμώ να κρατάω μόνο τα θετικά στοιχεία και κυρίως τις γνωριμίες που προέκυψαν με σημαντικούς και καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της τέχνης και της μουσικής.
ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΗ ΡΟΚ; [ME THN ΕΥΡΗΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ]
Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, rock πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής. Επειδή όμως σαν καλλιτέχνης είμαι πολυμορφικός και ανήσυχος, μου αρεσει να εξελίσσομαι να πειραματίζομαι και να υιοθετώ στοιχεία από διάφορα είδη. Κατά τη διάρκεια της μουσικής μου πορείας λοιπόν, έχοντας δουλέψει σκληρά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικούς ανθρώπους, και έχοντας επηρεαστεί από πολλά μουσικά είδη, κατάφερα να βρω το δικό μου ύφος, ταυτότητα, και τρόπο προσέγγισης των τραγουδιών και της μουσικής γενικότερα.
ΠΕΣ ΜΑΣ 5-6 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ [ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ]
Αν και δεν έχω πολλές επιρροές από την ελληνική μουσική τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ορφέα Περίδη, Σταύρο Ξαρχάκο, Άκη Πάνου και Μάνο Χατζηδάκη για την τεράστια προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι. Όσο για τους ξένους, όλα ξεκινάνε από τους Beatles και τελειώνουν στους Beatles….. χαχα. Επίσης I’m in love with Pink Floyd, Queen, David Bowie και πολλούς ακόμα που χάραξαν την δίκη τους πορεία στις δεκαετίες 60s και 70s.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ;
Όσον αφορά το κομμάτι της μουσικής, αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο που έχω λόγω της πανδημίας σε δικές μου συνθέσεις και συγκεκριμένα σε ένα άλμπουμ που ελπίζω να κυκλοφορήσει σύντομα. Το άλμπουμ αυτό περιλαμβάνει συνθέσεις σε ύφος alternative, 60s και pop rock. Εκτός αυτού, ασχολούμαι με ένα project το οποίο αποτελείται από διασκευές τραγουδιών, ξένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Κάθε μήνα κυκλοφορεί από ένα νέο τραγούδι σε πλατφόρμες όπως το Spotify, iTunes, YouTube, instagram κ.α μέσω μιας δισκογραφικής που εδρεύει στην Αμερικη. Τέλος, συνεργάζομαι με έναν καταξιωμένο dj στην Ελλάδα, τον Kled Mone, συνεργασία που υπόσχεται πολλές εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον..
ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ONE GUY STAND. ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ. ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΙΜΟ;
Το one guy stand είναι ένα nick name – name band το οποίο με αντιπροσωπεύει στην καλλιτεχνική μου πορεία τα τελευταία 4 χρόνια. Η μπάντα απαρτίζεται από 4 άτομα μεταξύ των οποίων ο Άγγελος Τοκατλιδης, ο Βilly Ziogas, ο Στέλιος Ροζακέας και εγώ. Παράλληλα χρησιμοποιώ το όνομα αυτό σε συνεργασίες που αφορούν την deep και electro house σκηνή.
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ Η ΟΧΙ;
Από Έλληνες καλλιτέχνες, θα ήθελα να συνεργαστώ σίγουρα με τον Βλάση Μπονάτσο, καθώς θεωρώ πως είναι ένας από τους πιο αληθινούς rock καλλιτέχνες και όχι μόνο!!
Μακάρι να ήταν εν ζωή ο Lennon και να είχα την δυνατότητα να πω απλά ένα τραγούδι μαζί του. Ήταν μια τεράστια προσωπικότητα και πολυμορφικός καλλιτέχνης. Ο μόνος τομέας στον οποίο δεν τον θαυμάζω είναι το γούστο του στις γυναίκες χαχαχα.
 ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ;
Ευτυχώς έχω γύρω μου αρκετούς ανθρώπους που με στηρίζουν τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή. Πάνω από όλα είναι η οικογένειά μου και έπειτα όλοι οι αληθινοί φίλοι που με ανέχονται μέχρι σήμερα.

Back to top button