Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συνάντηση εργασίας Θοδωρή Μαρδίρη – Μαρίας Αντωνίου

Ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες στροφής προς μία ολιστική προσέγγιση της αειφορίας στις σχολικές μονάδες

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο  Μαρδίρη είχε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η επικεφαλής Μαρία Αντωνίου.

Ο κ. Μαρδίρης κατέθεσε ένα καινοτόμο project, το οποίο υλοποιείται ήδη πιλοτικά στη Δυτική Μακεδονία και αφορά στους πόλους εκπαιδευτικής καινοτομίας, τεχνολογίας – πληροφορικής και επικοινωνιών, που έχουν ιδρυθεί στις 5 μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Φλώρινα).

Επί τάπητος τέθηκαν και θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς ο κ. Μαρδίρης, υπήρξε πρωτεργάτης των δομών ΚΠΕ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις δυνατότητες στροφής προς μία ολιστική προσέγγιση της αειφορίας στις σχολικές μονάδες.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Ως Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αγκαλιάσαμε την προσπάθεια για ενίσχυση με τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Δ.Μ. και των δομών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, έτσι ώστε πολύ σύντομα να εκδοθεί και η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης αποτελεί αναγκαιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Και συνεχίζουμε…».

Back to top button