ΑθλητικάΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ξεκίνησε η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους Ορεστικού, ενός εμβληματικού έργου προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων σε συνάρτηση με το μικρότερο λειτουργικό κόστος, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας 9.950 Ισοδύναμων Κατοίκων (Ι.Κ.) του οικισμού του Άργους Ορεστικού
  • την προσαρμογή του υφιστάμενου αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων, καθώς και του εξοπλισμού του (αντλιών, ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, κλπ) για την μεταφορά των λυμάτων στην Ε.Ε.Λ.
  • την κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού που θα οδηγεί τα λύματα από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο στη νέα Ε.Ε.Λ., μήκους περίπου 2,7 χλμ και
  • την κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον ποταμό Αλιάκμονα, μήκους περίπου 0,27 χλμ.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης λυμάτων, αποσκοπώντας  στην προστασία του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Μάλιστα είναι ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικεί την κατασκευή οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης λυμάτων για οικισμούς Δ΄ Κατηγορίας (οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων), παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Back to top button