Καστοριά

Άργος Ορεστικό: Πρόστιμο 300€ για παράλειψη δήλωσης απώλειας ζώου

Η σκυλίτσα της φωτογραφίας κυκλοφορούσε ελεύθερη στο Άργος Ορεστικό τον τελευταίο μήνα χωρίς να την αναζητήσει κανείς. Την Τετάρτη 14/4/2021, αφού πρώτα επιτέθηκε σε ηλικιωμένη κυρία μπροστά στο ηρώο και ακολούθησε επώνυμη καταγγελία, συλλέχθηκε από την υπηρεσία και οδηγήθηκε στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου, στο αμαξοστάσιο, όπου ταΐστηκε, εξετάστηκε και φυλάχτηκε στις καλύτερες συνθήκες.
Παράλληλα, τη Δευτέρα 19/4/2021 δηλαδή έξι ημέρες μετά τη συλλογή του ζώου και αφού δεν τον είχε έως τότε αναζητήσει κανείς, ενημερώθηκε το ΑΤ Άργους Ορεστικού, προκειμένου να «σκανάρει» το σκυλάκι και να αναζητηθεί ενδεχόμενος ιδιοκτήτης του στον όποιον βέβαια έπρεπε να επιβληθεί και το ανάλογο πρόστιμο, για παραμέληση της αναζήτησης του. Για του λόγου το αληθές αναρτώ το σχετικό έγγραφο. Της Δευτέρας. Της Δευτέρας 19.04.2021.
Ω του θαύματος, το ζώο ανήκε σε κάποια κυρία, σε βάρος της οποίας επιβλήθηκε σήμερα πρόστιμο 300€ για την παράλειψη της δήλωσης της απώλειας του ζώου. Για την ανεύρεση του έχει ενημερωθεί η ιδιοκτήτρια.
Βέβαια, από την Τετάρτη 21.04.2021 δηλαδή αφού το ζώο είχε συμπληρώσει ελεύθερο κανά 40 μέρες στους δρόμους, αφού είχε συμπληρώσει μια βδομάδα στο χώρο φιλοξενίας μας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και αφού είχε ενημερωθεί η αστυνομία και «έπαιζε» το προστιμακι, γέμισε το διαδίκτυο δακρύβρεχτα κείμενα ότι δήθεν ο Δήμος μπούκαρε και το μάζεψε από αυλή, ότι δήθεν το πέταξε στα βουνά, ότι δήθεν το μετέφερε εκτός Νομού. Μιλάμε για πάνω από 300 κοινοποιήσεις, συνοδευόμενες από τηλέφωνα απειλές για δικαστήρια και εξυβρίσεις.
Μέχρι και τη στιγμή αυτή και ενώ οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν τα παραπάνω, κανείς δεν ασχολήθηκε να διορθώσει τις 300 αισχρά ψευδείς κοινοποιήσεις ή έστω να ενημερώσει για την ανεύρεση τη διαδικτυακή κοινότητα και το σκυλάκι παραμένει φιλοξενούμενο (τουλάχιστον παρέμενε το πρωί).
Τα συμπεράσματα δικά σας.-
Από το Facebook του Παναγιώτη Βακόπουλου

Back to top button