Ελλάδα

Βήματα επαναφοράς της κανονικότητας – Ράλι εμβολιασμών

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών στη σημερινή συνεδρίαση για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, όλα δείχνουν ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από την Δευτέρα του Πάσχα, εντός της οικείας περιφερειακής ενότητας. Το πρώτο 15ημερο του Μαΐου αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση του μέτρου από τις 3 Μαΐου, οπότε ανοίγει η εστίαση, ή το αργότερο στις 15 Μαΐου, ημέρα ορόσημο για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άρης Σκέρτσος, επισημαίνει πως: “στο πρώτο 15μερο Μαΐου θα σταματήσουν τα sms στο 13033”.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Aριστοτελία Πελώνη, δήλωσε χθες: “Το θέμα των sms θα εξεταστεί θα υπάρχουν κεντρικές επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ως προς τις υπερτοπικές ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί απελευθέρωση στις 15 Μαΐου ως προς τις διαδημοτικές εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση, ωστόσο και για αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες”.

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» και μάλιστα ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς, αφού με το που άνοιξε η πλατφόρμα έσπευσαν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού για το εμβόλιο.

Μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, μόνο με AstraZeneca, περίπου 30.000 πολίτες έκλεισαν αμέσως ραντεβού. Ειδικά για τους γεννημένους το 1991, προγραμματίστηκαν κάποια ραντεβού και στη συνέχεια εστάλησαν εκ παραδρομής μηνύματα ακύρωσης. Όλα τα ραντεβού που ακυρώθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν.

Μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό για την πορεία των εμβολιασμών, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «περίπου 100.000 είναι πολίτες 30-39 ετών που έκλεισαν ραντεβού».

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών, επίσης μόνο με AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45-49 ετών, με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Τέλος, από τις 5 Μαΐου ξεκινούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson.

ertnews.gr

Back to top button